Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов.

...
Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов.
Коментари Харесай

Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

Поредно съвещание по делото против някогашния здравен министър Петър Москов. Магистратите от Специализирания углавен съд заседават по обвиняванията против Москов, че е приел през 2015 година ваксини от Турция, които не са позволени за потребление у нас.

Припомняме, че преди към пет години Министерството на здравеопазването одобри дарените от Турция 100 000 дози ваксини за деца „ Пентаксим “ и 100 000 дози ваксина против „ Хепатит Б “, неразрешени за приложимост в България. В резултат на това  деяние прокуратурата твърди, че за българското опазване на здравето са настъпили вреди в размер от 325 000 лв.. 

Делото против Москов потегли всъщност през септември 2019 година Срещу някогашния здравен министър  е повдигнато и второ обвиняване за съзнателно подписване на неизгодна договорка за подаяние на 5 милиона дози ваксини „ БЦЖ “. 

Освен Москов, обвиняеми  по това дело са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова. Делото е планувано за 10 часа в Специализирания углавен съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР