Поредно тримесечие с двуцифрен ръст отчете компаниятаБез съмнение Lenovo е

Поредно тримесечие с двуцифрен ръст отчете компаниятаБез съмнение Lenovo е ...

Lenovo: Лидер сме на световния РС пазар.


Поредно тримесечие с двуцифрен ръст отчете компанията

„Без съмнение Lenovo е в период на силен, устойчив растеж“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Ян Юенцин

За трето поредно тримесечие Lenovo Group отчита двуцифрен растеж на приходите на годишна база, става ясно от финансовия доклад на компанията за периода юли-септември (второ фискално тримесечие на 2018/2019), огласен тази седмица.

Приходите на Lenovo за периода достигат $13,4 млрд., което е растеж с 14% на годишна база (18%, ако не се отчита влиянието на валутните колебания). Това е най-високият приход за тримесечие от близо четири години насам, подчертават от компанията.

Lenovo отчита и второ поредно тримесечие на висока печалба преди облагане с данъци – $213 млн., или шест пъти повече, в сравнение със същия период на миналата година ($178 млн.) на фона на увеличението на печалбата във всички бизнес дейности.

„Без съмнение Lenovo е в период на силен, устойчив растеж и съм убеден, че способността ни да следваме нашата ясна мисия, стратегия и изпълнение ще продължи да ни носи още по-силни резултати през идните тримесечия“, коментира резултатите главният изпълнителен директор на Lenovo Group Ян Юенцин.

Всяко от ключовите бизнес поделения на Lenovo отчита значителен растеж и силни пазарни позиции през периода:

Бизнесът с интелигентни устройства (Intelligent Devices Group) отчита растеж на приходите от 10% на годишна база и е на стойност $11,84 милиарда.

Бизнесът с персонални компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices/PCSD), като част от направлението с интелигентни устройства, отчита приходи на стойност $10,2 млрд., което представлява увеличение с 18% на годишна база. Така за първи път той преминава психологическата граница от $10 милиарда.

Според отчета на компанията, „Lenovo е не само безспорният световен лидер в продажбите на персонални компютри с рекорден пазарен дял от 23,7%, но и продължава да е номер едно по рентабилност в индустрията – 5%“.

Motorola постига ключова бизнес цел през тримесечието – намаляване на оперативните разходи със $175 млн. долара, в сравнение със същото тримесечие на предходната година, и излизане на печалба.

Бизнесът с центрове за данни (Data Center Group/DCG) отчита петото си поредно тримесечие на растеж на печалбата (9,5% преди облагане с данъци на годишна база) и 58% ръст на приходите до $1,5 милиарда. Ключови глобални стратегически партньорства като това с NetApp, обявено през септември, значително разширяват дела на Lenovo на пазара на устройства за съхранение и управление на данни.

Източник: technews.bg