Поредно тримесечие с двуцифрен ръст отчете компаниятаБез съмнение Lenovo е

...
Поредно тримесечие с двуцифрен ръст отчете компаниятаБез съмнение Lenovo е
Коментари Харесай

Lenovo: Лидер сме на световния РС пазар

Поредно тримесечие с двуцифрен растеж регистрира компанията

„ Без подозрение Lenovo е в интервал на мощен, резистентен напредък “, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Ян Юенцин

За трето следващо тримесечие Lenovo Group регистрира двуцифрен напредък на приходите на годишна база, излиза наяве от финансовия отчет на компанията за интервала юли-септември (второ фискално тримесечие на 2018/2019), огласен тази седмица.

Приходите на Lenovo за интервала доближават $13,4 милиарда, което е напредък с 14% на годишна база (18%, в случай че не се регистрира въздействието на валутните колебания). Това е най-високият доход за тримесечие от близо четири години насам, акцентират от компанията.

Lenovo регистрира и второ следващо тримесечие на висока облага преди облагане с налози – $213 млн., или шест пъти повече, в съпоставяне със същия интервал на предходната година ($178 млн.) на фона на нарастването на облагата във всички бизнес действия.

„ Без подозрение Lenovo е в интервал на мощен, резистентен напредък и съм уверен, че способността ни да следваме нашата ясна задача, тактика и осъществяване ще продължи да ни носи още по-силни резултати през идните тримесечия “, разяснява резултатите основният изпълнителен шеф на Lenovo Group Ян Юенцин.

Всяко от основните бизнес поделения на Lenovo регистрира забележителен напредък и мощни пазарни позиции през интервала:

Бизнесът с интелигентни устройства (Intelligent Devices Group) регистрира напредък на приходите от 10% на годишна база и е на стойност $11,84 милиарда.

Бизнесът с лични компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices/PCSD), като част от направлението с интелигентни устройства, регистрира доходи на стойност $10,2 милиарда, което съставлява нарастване с 18% на годишна база. Така за първи път той минава психическата граница от $10 милиарда.

Според доклада на компанията, „ Lenovo е освен безспорният международен водач в продажбите на лични компютри с рекорден пазарен дял от 23,7%, само че и продължава да е номер едно по доходност в промишлеността – 5% “.

Motorola реализира основна бизнес цел през тримесечието – понижаване на оперативните разноски със $175 млн. $, в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година, и излизане на облага.

Бизнесът с центрове за данни (Data Center Group/DCG) регистрира петото си следващо тримесечие на напредък на облагата (9,5% преди облагане с налози на годишна база) и 58% растеж на приходите до $1,5 милиарда. Ключови световни стратегически партньорства като това с NetApp, оповестено през септември, доста уголемяват каузи на Lenovo на пазара на устройства за предпазване и ръководство на данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР