Поредно отвратително престъпление - изверг е нарязал с макетно ножче

...
Поредно отвратително престъпление - изверг е нарязал с макетно ножче
Коментари Харесай

Председателят на СОС възмутен! Публикува гневен пост в мрежата заради обезобразеното с макетно ножче момиче

Поредно непоносимо закононарушение - изрод е нарязал с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора. Обръснал й е принудително главата, счупил й носа, пребил я е, цялата е в прорезни рани. Лекарите са създали 400 шева на раните й. Това написа в профила си във Фейсбук ръководителят на СОС Георги Георгиев. В обявата си той приканва да се реагира обществено и твърдо. Ето и останалата част от поста на Георгиев: " Това е още един случай на домашно принуждение. Всеки идващ е по-брутален. Кара те да останеш безгласен. Да се чувстваш безпомощен. Дори и да си мощен мъж или жена. Трябва обаче да реагираме обществено, шумно, твърдо и с цяло гърло всякога след всяко следващо закононарушение. Не единствено поради жертвите.

А поради нас самите. За да покажем, че в нашето общество има нулева приемливост към домашното принуждение. Че е неприемливо и е голям проблем в България. За да държим сметка на институциите да си свършат работата - служителите на реда, прокурорите, съдиите.

Наскоро един мъж ми писа под обява за следващото образование, което организираме - да ми се кара за какво съм работил по тематиката и съм се месил в фамилните въпроси. Не са фамилни, господине, скъпи съгражданино, цивилизационни са. В четвъртък в общинския съвет гласувахме нарастване на броя на безплатните услуги по Правната клиника против домашно принуждение, която създадохме с Фондация Асоциация Анимус/Animus Association Foundation. Увеличение с 50%.

Не от хубаво го гласувахме. Защото за една година имаме 97 случая в София и се изчерпа лимитът. Точно по този начин - от август 2022 до август 2023 година 97 (деветдесет и седем) дами са потърсили и получили безвъзмездна адвокатска помощ или консултация с психолози по общинската стратегия от Фондация Анимус. Издадени са десетки ограничаващи заповеди.

Престъпленията би трябвало да бъдат наказвани. За да не се трансфорат в предписание. Съдиите би трябвало да ползват закона в цялата му суровост. Защото той с изключение на писмен знак има и дух. И в случай че не го знае някой, би трябвало да си нареже дипломата с макетно ножче на 400 части! А в случай че си мисли още, че е прав, да я скрепи след това с 400 шева!

Може да намерите повече информация за Правната клиника на уеб страницата на Столичния общински съвет: https://council.sofia.bg/legal-clinic ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР