Поредно кощунство! Голяма част от парите, събрани за изграждане на

...
Поредно кощунство! Голяма част от парите, събрани за изграждане на
Коментари Харесай

Кощунство! Изчезнаха част от парите за паметника на Емил Димитров, прокуратурата разследва случая

Поредно светотатство! Голяма част от парите, събрани за създаване на паметника на Емил Димитров в Плевен са изчезнали. Окръжната прокуратура проверява кой е протегнал ръка на средствата, събрани напълно от дарения. Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.
Оказва се, че от сметката липсват към 15 000 лева Все още не е ясно по какъв метод парите са се „ изпарили “ и кой им е протегнал ръка. Дарителската акция стартира през 2016 година. В сметката, нужна за създаване на паметника на легендата на българската сцена, се събрали повече пари от нужното. За скулптурата пък се изхарчили по-малко от плануваното, разкриха проверяващи. Остатъкът изненадващо липсващ.

От прокуратурата нищят и различен абсурден факт, обвързван с състезанието. Оказва се, че индивидът, спечелил състезанието в действителност не е взел участие в изработването на монумента. Така е нарушена и волята на донора, в лицето на жителите на Плевен, прецизираха източниците ни. Паметникът на Емил Димитров бе открит през май 2017 година в центъра на Плевен до огромния шадраван на водната каскада. Дарителската сметка бе открита от Община-Плевен. Това значи, че единствено тя би могла да се разпорежда с нея.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР