Поредно доказателство за силно развитата медицина в Древен Египет откри

...
Поредно доказателство за силно развитата медицина в Древен Египет откри
Коментари Харесай

Още преди 3000 г в Древен Египет са правили операции

Поредно доказателство за мощно развитата медицина в Древен Египет откри теоретичен екип от университета в Бригам Йънг. Ортопедичен гвоздей на възраст повече от три хилядолетия бе открит в крайници на мумия, заяви Дейли експрес.

Находката е открита инцидентно, до момента в който учените правели ДНК разбор на мумифициран античен египтянин, живял през 11 век преди новата епоха. Анализът на ортопедичния гвоздей посочил, че първата цивилизация край Нил имала извънредно развити умения в хирургията и античните лекари можели да вършат прецизни интервенции.

Металният пирона има дизайн, можещ да си съперничи с най-съвременните сходни ортопедични уреди, демонстрират първичните разбори. Дължината му е 23 сантиметра. Поставен е в тялото на индивида, като за фиксация лекарите са употребили органична смола, която по състав и свойства прилича актуалния костен цимент, демонстрират данните.

Откритието изуми научните среди с прецизността на хирургичната намеса. Правещите проучването лекари са били толкоз смаяни, че са пробили костта, с цел да могат да огледат мястото с артроскопска камера. ДНК анализът посочил, че мумифицираният египтятнин получил жестоката контузия в младостта си и е живял още дълго с помощта на вещата интервенция на античните лекари.

Първите писмени данни за зараждането на медицината край Нил са още от 33 век преди новата епоха. Хуманната просвета и хората, които я практикували, били на огромна респект в Древен Египет. Оцелелите доказателства сочат, че медицината следвала строги правила и правила и съвсем не се трансформирала до персийското настъпление в тези земи.

Независимо от това с уменията си в простата неинвазивна хирургия, наместването на кости и обширната фармакопея египетските лекари можели да съперничат даже и на днешните медици.

 Египет

Според учените главен подтик в развиването на медицината в страната край Нил дала религията и обичаят мъртвите да бъдат мумифицирани. При процеса на рационализиране на уменията телата на умрелите да бъдат съхранени египтяните научили доста за органите, градежа и действието на човешкото тяло.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР