Поредно безумие със застрояване в столичен квартал. Потърси ме Ангелина

...
Поредно безумие със застрояване в столичен квартал. Потърси ме Ангелина
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Къща може да рухне заради разрешен от кмета на Овча купел строеж

„ Поредно безумство със застрояване в столичен квартал. Потърси ме Ангелина Бочева. Къщата ѝ може да се срути всеки миг. Причината е градеж в прилежащия парцел. Разрешението за него е издадено от кмета на “Овча купел ” Ангел Стефанов и неговата администрация. Дано да е случайност, че разрешението за градеж на бъдещата постройка е променяно два пъти, като и двата пъти е било за нарастване на етажите. “

Това разгласи през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. И описа историята.

Семейството на Ангелина Бочева живее в " къща-близнак ". След като районният кмет дава позволение за градеж на съседите им, те унищожават своята част от къщата. При осъществяването на изкопни действия обаче е наранена къщата на дамата. Укрепването на направения ров не е било осъществено по утвърждения капиталов план, в резултат на което, в жилищната постройка са се появили голям брой пукнатини.

А настоящият надзор на градежа е обвързване на кмета на региона.

„ Такива са обстоятелствата. Сега потърпевшото семейство чака помощ от същия този кмет, който в началото не е упражнил надзор “, разяснява Георгиев.

И добавя, че в края на предишния месец Ангел Стефанов стига още по-далеч.

„ Спокойно изпраща публично наставление до притежателите на повредената постройка, че домът им е заплашен от сриване и фамилията на Ангелина би трябвало да се изнесе и да предприеме дейности по укрепването на постройката.

Забележете! Не глоби строителя, изкопал до основите на къщата, а дава инструкции на фамилията, чиято къща е повредена, да си я оправи и в това време да се изнесе “, споделя шефът на Столичния общински съвет.

Главният проектант на Столичната община към този момент е изпратил специалисти от Дирекция „ Общински строителен надзор " на място за осъществяване на инспекция за изясняване на случая. На районната администрация е разпоредено незабавни да спре осъществяването на всички строителни действия отвън утвърждения план, както и да образуват административно-наказателно произвеждане против строителя и строителния контрол.

„ Настоял съм всеки ден да се правят инспекции на място от „ Общински строителен надзор “ при основния проектант на София, тъй като просто към този момент нямаме доверие на районната администрация. Задължаваме строителя неотложно да укрепи повредената постройка! “, безапелационен е Георги Георгиев.

 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР