Поредният вандалски акт е извършен през почивните дни в центъра

...
Поредният вандалски акт е извършен през почивните дни в центъра
Коментари Харесай

Вандали атакуваха градския фонтан в Мездра /снимки/

Поредният вандалски акт е осъществен през почивните дни в центъра на Мездра, алармираха от Общинско дружество „ Чистота “, оповестиха от локалната администрация.
След като в края на предходната работна седмица беше измит и пуснат още веднъж в употреба, незнайни причинители са се пробвали на увредят съзнателно водните помпи на градския шадраван, хвърляйки по тях павета, камъни, облицовъчни плочки и даже решетка от отводнителната канализация.
По предписание на кмета на общината ще бъдат прегледани записите на системата за видеонаблюдение на площад „ България “, с цел да бъдат открити и осъдени причинителите.
Това е следващото посягане против общинско имущество от страна на недобросъвестни жители. Многобройни са случаите на изпочупени пейки, осветителни тела, кошчета за отпадък и детски уреди за игра в пешеходните алеи, паркове и градинки, на автобусни спирки и други, на запалени контейнери за битови боклуци и унищожени декоративни растения.
Съгласно Наредба №1 за поддържане и запазване на публичния ред на територията на община Мездра, санкцията за такива нарушавания варира от 50 до 200 лв..
Община Мездра приканва жителите, които станат очевидци на сходни вандалски прояви, да алармират за това в Районно ръководство „ Полиция “ на тел. 0885 22 46 08, 0894 46 60 21 и 0910/ 915 10 или на оперативния дежурен в Общината на тел. 0885 69 55 04 и 0910/ 9 21 02.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР