Поредният селски скандал разтърси парламента и отново простотията тръгна от

...
Поредният селски скандал разтърси парламента и отново простотията тръгна от
Коментари Харесай

Цончо Камилата към министър Вътев: Не си във фирмата си за шпек!

Поредният селски скандал раздруса Народното събрание и още веднъж простотията потегли от „ Възраждане “. Първо Костадин Костадинов се изхвърли по адрес на земеделския министър, че е с наведена глава и приведен взор поради позицията му по отношение на проблема със възбраната за импорт на зърно от Украйна.

Това се случи, до момента в който депутатите вземат решение дали да отпадне възбраната за импорт на зърно от Украйна. 

" Словакия, Унгария и Полша нямат желание за подвигат възбраната. В Украйна е позволено да се употребява ГМО, каква е гаранцията, че в един миг пазарът ни няма да се наводни с ГМО първични материали? Вчера, господин министър, ви хвалеха, че защитавате позицията на българските зърнопроизводители, а след това се появи този разбор ", обърна се Костадинов към Вътев. 



" Всичко това демонстрира ясно и изрично, че вие господин министър, не сте зависещ на българския народ, а на непознато посолство или другата възможност е двама или трима бизнесмени, които желаят да захранят предприятията си с на ниска цена слънчоглед да им помагате сега ", сподели още водачът на " Възраждане ".

Кирил Вътев обаче не му остана задължен и излезе на парламентарната трибуна.

" Уважаеми господин Костадинов, в никакъв случай не съм бил с наведена глава, нито с приведен взор. Второ, в моя чест е свирил българския химн, а във ваша не знам дали е свирил ", сподели Вътев.

" Ако ми губите повече времето с сходни реплики, апелирам да ме освободите, тъй като имаме доста работа, и да чувам такива глупости, някак си не е съществено ", добави министърът.

Неговите думи бяха посрещнати с иронични усмивки и реплики от Костадинов и другите депутати от „ Възраждане “

" Нещо друго да ви запитвам. Не сте ме назначили вие, с цел да ми желаете оставката ", добави Кирил Вътев.

Впоследствие Цончо Ганчев сподели на Вътев, че не се намира във компанията си за шпек, а е назначен чиновник от народа, който не може да дефинира тона в Народното събрание и е задължен да дава отговор на въпросите на депутатите, до момента в който би трябвало, поради тези 350 хиляди гласоподаватели на „ Възраждане “.

" Не забравяйте, че не сте си във компанията за шпек. Ще седите тук и ще отговаряте на всички въпроси! Вие си позволявате, когато министър-председателят ви е същият наглец, вие си го позволявате, в Народното събрание сте “, сподели Цончо Ганев.

И на него, както и на Костадин Костадинов, беше наложено наказване " забележка “. 

Настимир Ананиев и Явор Божанков осъдиха държанието на Цончев и завиха, че той не може да приказва по този метод на министър.

Кирил Петков също излезе на трибуната в отбрана на Кирил Вътев.

" Сигурен съм, че този министър ще отбрани земеделските производители, той в действителност милее за земеделските производители. Аз персонално желая цената на месото да е малко по-ниска, аз персонално желая цената на олиото да е малко по-ниска “, съобщи Петков.

" Изумително е, че човек със 100 думи в речника може да изговори толкоз доста нелепости ", съобщи на собствен ред самостоятелният народен представител Радостин Василев, разяснявайки думите на Петков.

" Петков трябваше да изясни за какво неговия министър прави цените в пътното строителство по две, до момента в който преди година говореше за корупция в Министерство на регионалното развитие ", сподели още Василев. 

" В асансьора ви споделих, че вие ще сте първия, който ще си тръгнете. Аз ви познавам от спорта. Вие защитавахте вярната позиция. За тях е ясно - те извършват поръчките на посолствата. Истината е, че някой заповяда, те ви заповядат на вас, а вие се пробвате да се оправдаете. Истината е, че в случай че бях аз, щях да си подам оставката ", обърна се Василев към министър Вътев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР