Поредният онзи списък“ е на път да изпълни целта, заради

...
Поредният онзи списък“ е на път да изпълни целта, заради
Коментари Харесай

Плонжове по списък

Поредният „ оня лист “ е на път да извърши задачата, поради която бе пуснат от прокуратурата. Повод за появяването на лист остаряла хартия с имена и числа против тях бе задържането на предприемачите братя Бобокови. Арестът бе гръмък и зрелищен. Обвиненията – нещо като спекулация с импортирания извън отпадък. Държавното обвиняване развя „ Веселият Роджър “ в чест на завладяването на следващия бизнес кораб…
Този филм към този момент го знаем. Знаем и ехото в подопечните медии. бТВ се опитваше да резервира правилния звук в този подправен хор. До нощес. В предаването „ 120 минути “ се появиха старите познайници Иво Недялков и Красимир Стойчев.

И двамата предприемачи („ някогашни “ им отива) настойчиво дърпаха тематиката към предишното, „ алените куфарчета “ и други тъпотии. Така и не стана ясно, какво аджеба цели прокуратурата, разпространявайки лист с неразбираемо наличие. Чухме обаче за следващ път изтърканата история по какъв начин Андрей Луканов споделил на някакви хора, че от този миг са милионери. Как това обаче се отнася към арестите поради боклука не е ясно.

Стойчев плонжира напълно несвоевременно с някакъв приказен сюжет от 2005 година, когато предприемачът Младен Мутафчийски му споделил, че се чака страната ни да влезе в Европейски Съюз и трябвало българският бизнес да се съюзи под някаква форма, с цел да се отбрани. Стойчев му споделил, че концепцията е налудна. Повтори го 5-6 пъти, да не би някой фен да е пропуснал да го чуе. Уникална дивотия! Защо бе нужно да се измисля нещо толкоз подправено?

Стойчев отиде още по-далеч и се зае да укорява Васил Божков за неплатени налози. Имал толкоз милиони, пък не се съветвал с данъчните кое по какъв начин да станело. В съответния случай обаче става дума за такси, не за данъци… Стана процедура в сериозни обстановки в малките екрани и други медии да се изпращат избрани хора, които да отвличат вниманието и в това време да лъскат имиджа на прокуратурата и статуквото. Жалко, в случай че Стойчев е в състояние, поради което не може да откаже…

Тъжна и предизвикваща позор панорама.

Слава богу в понеделник в бТВ се появи проф. Николай Радулов и изясни, че задачата на прокуратурата е да бъдат намразени богатите хора в България. Щото са богати и гадове по принцип. Пролетарски принцип. Тук всеки е уверен, че става за министър, министър председател, народен представител, предприемач и милионер. Колко му е - и аз мога да извършвам кражба и да съм подкупен. Това е всеобщата визия за политик и управленец. И не са отговорни хората - политиците и управленците са. И с цел да отвлекат вниманието от себе си - сочат с пръст заможните.

Прокуратурата съумя. Пусна хвърчащ лист, който да разгневи хората против предишното и чорбаджиите-изедници. Нужни са им андрешковци, не разбрахте ли?! Болшевизмът е жив.

***

Честита 20-та годишнина на бТВ! И по-скромно, не сте измислили публицистиката. Например ремонтът на детското поделение в „ Пирогов “ не е след репортаж на малкия екран, а след професионално плануван и обезпечен финансово ремонт. По-полека, че по-далеко...

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР