Поредният изключително грозен скандал се разрази на детски мач в

...
Поредният изключително грозен скандал се разрази на детски мач в
Коментари Харесай

Поредна кретения! Треньори бият колега след детски мач!

Поредният извънредно противен скандал се развихри на детски мач в България! И този път не са отговорни родителите, или почитатели, както постоянно се случва, а треньори, които постановат собствен сътрудник.

За това сигнализира точно пострадалият – Мартин Герговски, който води тима на Витоша 13, набор 2009.

Той е обичай от сътрудниците си от Елит. Герговски разгласява дълъг текст в профила си във Facebook и приложи видео от случката.

Ето какво написа Мартин Герговски:

" Силно се надявам този пост да доближи до допустимо най-вече хора! Апелирам да го прочетете до края! Докато всчки българи се възмущаваме “колко сме зле ” и какъв брой сме дребни на футболната карта на света, нещо друго излиза на напред във времето, а точно, че в системата ни работят хора, които нямат работа там (видя се и на конгреса).

Тук стартирам моята лична борба за децата на България и за българския футбол. За страдание борба,която знам,че няма да печеля, само че държа да покажа намерено мнението си. Проблемът на българския футбол не е Боби Михайлов, Лечков, Костадинов, Гонзо и впрочем. Проблемът сме НИЕ - ХОРАТА, и алчността ни за пари, победи, популярност и гъделичкане на болно его.

Пиша този пост в ролята си на ТРЕНЬОР, ПЕДАГОГ и човек, който би трябвало да е ПРИМЕР в очите на подрастващите.

Занимавам се с треньорска активност към този момент 8 години. Нито е прекомерно малко, нито прекомерно доста, с цел да изваждам генерални заключения, оставям ги на вас.

С ръка на сърцето мога да кажа, че не го върша за пари, не скланям никой да ми има вяра. Работя на друго място с цел да мога да пребивавам обикновено и да правя нещото, което обичам, а точно да ПОМАГАМ на децата да стават преди всичко ДОБРИ ХОРА, по-късно ФУТБОЛИСТИ.



В прорез с всичко изброено до тук ще ви опиша (и покажа) една преживелица от оня ден. На 23.03.2024г (Събота) се игра дуелът сред тимовете на ЕЛИТ (София) и ВИТОША 13 (отборът, чийто треньор съм аз) родени през 2009 година.

Мач със заряд, който беше решен в последните 2 минути в интерес на тима на Витоша 13, само че това надалеч не е значимото в тази ситуация.

Веднага след последния съдийски сигнал дете от противниковия тим (в наследник цвят на видеото) се оказва измежду няколко играчи на моя тим, които са нахлули на терена да честват успеха. Следва опит за свада сред него и мое дете. Затичах се и сграбчих детето с цел да го изведа от нажежената обстановка, само че какво се случи по-късно? Треньорът на домакините - Милетко Христов и неговият асистент - Георги Найденов вземат решение, че аз желая да се саморазправям с тяхното дете.

Следва спринт от към 40 метра и скок като от филмите,с който налитат да ме удрят (вижда се на видеото). По пътя си блъскат и удрят деца без въобще да ги интересува, че могат да ги наранят, единствено с цел да могат да “спасят ” тяхното дете. Настана МАСОВ БОЙ сред деца, родители и треньори в опит да ме защитят. Няма да встъпвам в детайлности, вижда се ясно на видеото.

Над няколко неща желая да подчертавам:

1. За тези 4-5-6 секунди, в които те спринтират към мен, не съумяха ли да видят, че желанията ми надалеч не са да сътворявам борба (каквито очевидно бяха тяхните)?

2. След като искаш да “спасиш ” своето дете, аз разбирам, че ще дойдеш и ще го дръпнеш от обятията на “нападателя ”. Нищо сходно! ”КОЛЕГИТЕ ” се превъплатиха в ММА състезатели и продължаваха да се пробват да ме постановат, даже когато към този момент бях на земята в опит да държа едния от тях.

3. От видетото се вижда, че деца от тима на домакините по “ПРИМЕРЪТ ” на своят треньор ме постановат, до момента в който съм на земята. Думата “ПРИМЕР ” не инцидентно е с основни букви, всякога като я употребявам.

4. Дори откакто бях атакуван, не отвърнах в нито един момент(проследете видетото в случай че искате). Моята мисъл от самото начало, беше по какъв начин би трябвало да потуша напрежението и да защитя децата, за разлика от мисълта на моите “КОЛЕГИ ”!

Днес излязоха санкции от Дисциплинарната комисия към БФС за двата тима в размер на 125 лева и УМОПОМРАЧИТЕЛНИТЕ 3 мача наказване и 187 лева санкция за “КОЛЕГИТЕ ” (наказание, което те ще изтърпят просто премествайки се на 15 метра настрана на трибуните и наказване, което няма да им попречи, в случай че решат още веднъж да “СПАСЯТ ” някое дете и да дадат “ПРИМЕР ” създавайки всеобщо сбиване).

Както се споделя битият-бит, е*аният-е*ан! Не се жалвам като женичка. Друга е същината на постът ми. Искам да защитя званията ”ПЕДАГОГ ” и “ТРЕНЬОР ” от името на всички мои ИСТИНСКИ КОЛЕГИ, които в действителност желаят да научат децата на морални полезности.

НЕДОПУСТИМО Е ТРЕНЬОР ДА ПРИЧИНЯВА МАСОВ БОЙ, ВМЕСТО ТОЙ ДА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Гражданско отделение ПРЕДОТВЪРТЯВА

Няма да осъждам “нарушителите ”. Не ми трябват парите им. Мисията ми е да подскажа на обществото да внимава на кого поверява децата си, тъй като не всеки “ПРИМЕР ” е добър и не всеки може да се занимава с деца!

“Кучетата си лаят - керванът си върви! ”

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ! ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР