Поредният фестивал от лятната програма на Банско изправи на крака

...
Поредният фестивал от лятната програма на Банско изправи на крака
Коментари Харесай

С тридневен музикален празник, Банско Опера Фест отбеляза десетата си годишнина под открито небе

Поредният фестивал от лятната стратегия на Банско изправи на крайници дребни и огромни ценители на оперното изкуство, оповестиха от пресцентъра на Общината.

С тридневен музикален празник, Банско Опера Фест означи десетата си годишнина под намерено небе.
17
Кметът Георги Икономов даде началото на 22-ри август и благодари на уредниците от Монте Мюзик и Кемпински Гранд Арена Банско, както и на своя екип от общината за това, че се грижат разнообразните ползи на жителите и гостите на града, постоянно да надвишават упованията им.

Най-малките фенове незабелязано станаха участници в първото зрелище и танцуваха под звуците на Софийска филхармония, а Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро им описаха за чудния оперен свят в концерта "Вивалди и дребния Ото " на Фортисимо Фамилия.
17
Втората вечер на сцената се качиха 100 индивида от които солисти, хор и оркестър, с цел да подарят на публиката едно внушително преживяване. Операта "Набуко ", продукция на Държавна опера Варна, респектира с мащабност и чиста класика всички, участвали на площада.
17
В третата вечер от фестивала, публиката беше подвластна на прелестните артисти, артисти, танцьори и музиканти, които с осъществяванията си потвърдиха, че мюзикълът в България не е фантазия.

Костюми, грим, фон, осветяване и брилянтна актьорска игра, събрани от режисьора Борис Панкин и облечени в музика под палката на Маестро Страцимир Павлов, трансфораха "Чикаго " в същински празник за сетивата.

Достоен край за Банско Опера Фест, който подвигна на крайници хилядите, пристигнали да се допрян до блясъка на сцената. Обявен за най-хубава фестивална дестинация на Балканите, Банско потвърждава, че първото място напълно не е инцидентно. Това, че градът продължава да върви нагоре, не е въпрос на ранглиста, а само на желанието му да влюби в себе си още повече хора, пристигнали тук през лятото.
17
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР