Поредният ден с опасно високи температури предстои - предупреждение от

...
Поредният ден с опасно високи температури предстои - предупреждение от
Коментари Харесай

Жълт код за горещини в цялата страна, има опасност от пожари

Поредният ден с рисково високи температури следва - предизвестие от първа степен, код жълто, остава в действие и през днешния ден, към този момент на територията на цялата страна. А горещото, в множеството региони и изсъхнало време, още веднъж покачва заплахата от пораждане на пожари.

След 37° през вчерашния ден в Сандански и Благоевград, упованията са през днешния ден оптималните температури тук-там да доближат 38°. Ще доминира слънчево време, само че в крайните западни региони ще се развие купесто-дъждовна облачност и на обособени места там ще превали и прегърми, не са изключени и градушки.

Предимно слънчево и горещо ще се задържи и на следващия ден в по-голямата част от страната, само че към и след обяд, към този момент на повече места в западните региони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайно интензивни превалявания от дъжд и гръмотевици, остава нараснала заплахата и от градушки. Жълт код е в действие в областите Перник, Благоевград и Кюстендил.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 32° и 37°, по-ниски по Черноморието към 29-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан югоизточен, вятър.

У нас през почивните дни и при започване на новата седмица времето ще е слънчево и горещо. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в събота в крайните западни региони ще има изолирани краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевци, а в неделя и понеделник на повече места ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР