Поредният абсурд в центъра на София се случи днес следобед

...
Поредният абсурд в центъра на София се случи днес следобед
Коментари Харесай

Асфалтът по "Дондуков" се разтопи и съсипа ремонтирани улици

Поредният парадокс в центъра на София се случи през днешния ден следобяд - на основния бул. " Дондуков " безусловно бликна разтопен асфалт, а прекосяването на пешеходци беше извънредно мъчно, защото обувките им залепваха. Буквално " омазани до уши " всички, които пресичаха правата сред моста " Чавдар " и ул. " Кракра ".

Целият следобяд коли и тролеи размазваха разтеклия се асфалт, а черни коловози има чак до СУ " Св. Климент Охридски ", а ново ремонтираната " Кракра " е съвсем унищожена.    

Живущи в квартала, удивени от гледката, както и притежатели на магазини твърдяха, че са подали сигнали в полицията, само че никой не се появил, с цел да отклони придвижването.



Междувременно същият проблем, който провокира гнева на софиянци, се появи и в столичния квартал " Сухата река “, където десетки коли също се оказаха омазани с разтопен асфалт. Наложи се даже градският превоз да бъде спрян поради течните улици в квартала, съобщи Нова тв.

Улица " Тодорини кукли " в квартала краткотрайно бе затворена за придвижване.

Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил. Щетите ще са напълно за сметка на компанията, която има контракт със Столичната община.

" Проблемът е от няколко дни. Асфалтът се разтапя и става на сок. С чисто нови гуми съм и сега не мога да си изкарам колата ", сподели един от пострадалите.

От компанията, направила ремонта дадоха обещание, че незабавно ще се заемат с премахване на казуса и то за своя сметка. " Поетапно ще затворим секторите, които са проблематични. Извикали сме техника, с цел да може да се обработи с пясък, да се почисти всичко и вредите да се отстранят за наша сметка ", съобщи Тодор Василев, представител на компанията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР