Поредния изпочупен и препълнен контейнер за смет стана повод за

...
Поредния изпочупен и препълнен контейнер за смет стана повод за
Коментари Харесай

Гравитацията vs боклука? Какво ще събори поредния изгнил контейнер в Крумово

Поредния изпочупен и претъпкан резервоар за боклук стана мотив за публично неодобрение в село Крумово. За това алармира четец на TrafficNews, от чието мнение излиза наяве, че ситуацията с организацията на сметоизвозване в обитаемото място се усъвършенства прекомерно страхливо.
Прочетете още
Медията ни неведнъж е отразявала тематиката в свои изявления, които дадоха своя краткотраен резултат. В края на предходната година разкрихме, че част от кошовете в Крумово са в окаяно, даже рисково положение. Скоро откакто кметството и компанията КМД, с която имат контракт, се задействаха и те бяха скоропостижно сменени. Тогава частната компания уточни, че нямат опция да обновят всички негодни контейнери едновременно и по тази причина го вършат поетапно. Иначе казано, с или без сигнали, всяка година се сменят по 10 на 100 от тях, в противоположен случай системата се претоварвала финансово.

Към днешна дата обаче са останали и такива, като този от снимковия материал, при които е въпрос на време да се разпаднат. Ако не под натиска на гравитацията, то сигурно поради претоварването с отпадък.

Този на образец е ситуиран на ул. „ Христо Ботев “ – единствено на метри от едноименното главно учебно заведение. Децата, които се образова там, го употребяват и надали разсъждават обстановката като рискова за самите тях. Тя обаче сигурно е такава. Затова обръщаме внимание - въпросният резервоар да бъде част от идващите сменени 10%.

Честотата на сметоизвозване, от която селото несъмнено страда, е различен въпрос и той несъмнено провокира спор. Кметът на Крумово Румяна Самоковарева разяснява пред медията ни, че смяна в системата е нужна, само че тя не зависи от нея. Прехвърля топката в Община „ Родопи “. Общинският кмет Павел Михайлов обаче акцентира, че това е местен проблем, който би трябвало да се взема решение на локално равнище.

Припомняме, че от общината зависи подписване на дълготраен контракт с компания, която да извозва отпадъците на територията на родопската яка. Последният е от 16 май 2008 година, показва Самоковарева, и при приключването му следва да се изготви нов, в който да бъде наранена потребността от по-често събиране на отпадъците. Тя още веднъж акцентира, че отводът на непрекъснато живеещи в селото да се записват под сегашен адрес също оказва въздействие върху ръководство на отпадъците в обитаемото място. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР