Поредни предизборни провокации имаше през последните часове в Турция. Снощи бе

...
Поредни предизборни провокации имаше през последните часове в Турция.
Снощи бе
Коментари Харесай

Опитаха да нападнат кандидата за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу

Поредни предизборни провокации имаше през последните часове в Турция.

Снощи бе осъществен опит за нахлуване против претендента за президент на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу, осведоми в. „ Джумхуриет “.

През нощта пък нападател откри пукотевица по избирателен щаб на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в истанбулския квартал Бахчелиевлер, оповестява телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Опит за физическо нахлуване против водача на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) Кълъчдароглу и против охранителите му бе осъществен от ядосана навалица в град Самсат, окръг Адъяман, Югоизточна Турция. Първоначално няколко индивида са се развикали по Кълъчдароглу, като са му споделили, че не желаят да го виждат в Самсат, след което хората са желали да го атакуван и физически.

Това е втори сходен случай на офанзива против Кълъчдароглу в последните години. През 2019 година той бе атакуван от ядосани жители на заравяне на боец, погубен при конфликти с Кюрдската работническа партия (ПКК).

Опозиционният в. „ Джумхуриет “ разяснява, че вчерашното нахлуване против водача на НРП е осъществено, откакто тази седмица той за първи път обществено приказва за алевитските си корени във видеообръщение, оповестява Българска телеграфна агенция.

Няколко часа след офанзивата против Кълъчдароглу незнайно лице откри пукотевица по избирателен щаб на ПСР в квартал Бахчелиевлер в Истанбул. Няма информация за ранени хора при стрелбата, показва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Нападателят е съумял да избяга. Предприето е следствие по случая.

Окръжният ръководител на ПСР (в Истанбул) Оман Нури Кабактепе остро осъди офанзивата.

Говорителят на ПСР Йомер Челик също жигосах нападението.

Проклинаме това деяние и сме срещу всевъзможен тормоз, провокации и набези, уточни Челик в профила си в Туитър.

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори. В последно време зачестяват предизборните провокации, както против ръководещата партия, по този начин и против опозиционни обединения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР