Поредната размяна на пленници между двете воюващи страни върна в

...
Поредната размяна на пленници между двете воюващи страни върна в
Коментари Харесай

Тридесет и двама украински военнослужещи са освободени от руски плен

Поредната замяна на пленници сред двете воюващи страни върна в Украйна 32 военнослужещи и тялото на израелския жител Дмитро Фиалка. Това заяви Ukrinform, базирайки се на изказване на Андрий Ермак, началник на кабинета на президента на Украйна.

„ Нашите са вкъщи. Днес извършихме следващата замяна на пандизчии. Успяхме да освободим 32 украински военнослужещи и да върнем тялото на израелския жител Дмитро Фиалка. Освободените са офицери, сержанти и бойци от Въоръжените сили на Украйна. Всички те бяха тук-там, където се водеха яростни борби. Много от тях смятахме за изчезнали “, изясни Ермак и даде обещание, че ще бъдат положени старания всички да бъдат върнати вкъщи.

В същото време Kyiv Post събщава за съществени вреди по енергийните уреди в региона на Днепропетровск в централна Украйна, нанесени от съветската офанзива през вчерашния ден. „ Руснаците са обстреляли с ракети енергийна инфраструктура в областите Павлоград и Камян. Има съществени опустошения. Много обитаеми места към момента нямат електричество “, акцентира регионалният шеф Валентин Резниченко.

Южното командване на украинската войска заяви, че съветските сили са изстреляли ракети по южните региони на Николаев и Одеса, като също са предизвикали вреди на енергийната инфраструктура.

По време на масирана офанзива през първата половина на деня врагът изстреля 16 крилати ракети... по Южна Украйна. Два дрона камикадзе бяха изпратени против обекти от сериозна инфраструктура. След офанзиви с дронове и ракети два такива обекта бяха развалени в югозападната част на региона на Виница и „ двама служащи бяха ранени, съобщи организация Интерфакс.

В столицата Киев управляващите желаеха от жителите да лимитират потреблението на електрическа енергия. „ Благодарен съм на всички енергетици и комунални служащи за качествената реакция и бързата работа. Благодарен съм на чиновниците в локалната власт, ръководителите на локалната власт и държавните чиновници, които работиха дружно, в действителност сплотено и чудесно. Сега множеството градове и села, които терористите желаеха да оставят без електричество и връзки, към този момент са с електричество и връзки. В някои градове и области работата продължава, в други - енергетиците ползват краткотрайни ограничавания на енергоснабдяването по график - това е належащо само за поддържане на стабилността на енергийната система. Правителството управлява всичко това - ние се опитваме да възстановим естествените условия допустимо най-бързо. Бих желал да благодаря и на всички украинци, които през вчерашния ден се вслушаха и ограничиха личното си ползване на електрическа енергия в пиковите часове - от 17:00 до 22:00 часа ”, акцентира президентът Володимир Зеленски в обичайното си вечерно послание към нацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР