Поредната полицейска акция бе проведена снощи в клуб Бушидо. Униформените

...
Поредната полицейска акция бе проведена снощи в клуб Бушидо. Униформените
Коментари Харесай

Дежа вю! 30 полицаи + инспектори пак нахлуха в Бушидо - вижте какво намериха в дискотеката снощи

Поредната полицейска акция бе извършена нощес в клуб " Бушидо ". Униформените са влезнали към 1.30 часа и са прекарали към час в дискотеката, проверявайки персоналните карти на клиентите на заведението. В акцията са взели участие представители на Агенция " Митници ", Национална агенция за приходите, РЗИ и Българската организация по сигурност на храните.

Според притежателите на клуба, нощес в заведението е имало към 30 служители на реда и двама инспектори от Детска педагогическа стая. Те са ревизирали декларациите на 21 малолетни лица, които са били в дискотеката със заварени заявления. Полицаите са прозвънили на място родителите на всички, които са удостоверили, че децата им на открито с тяхно позволение. Повечето от тях са били на абитуриентски на свои другари, предадоха сътрудниците от trafficnews.

Служители, участвали на акцията, описват, че персонално шефът на полицията Васил Костадинов е давал инструкции по телефона на чиновниците, изпратени за поредна вечер в клуба.

След инспекциите, чиновниците на РЗИ, Митницата, БАБХ и Национална агенция за приходите са подписали протоколи, че в клуба не са открити никакви нарушавания. До този миг, полицията не е предала протокол на шефовете на заведението.

Съвместни инспекции от екипи на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, БАБХ и РЗИ е имало и в други заведения в страната. Акцията е осъществена под методическото управление на бранш „ Наркотици “ в основната дирекция, съгласно пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Обхванати са нощни увеселителни заведения на територията на Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции в Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна, Стара Загори и Русе. Проверките са били против азпространението и използването на наркотични субстанции, божествен газ, както и на нерегламентирано наличие на малолетни и малолетни.

Извършен е надзор на общо 36 обекта, открити са четири случая на нерегламентирана приложимост на божествен газ в заведения във В.Търново, Русе, София и Бургас. За период от 24 часа е арестуван клиент във Велико Търново, у който са открити наркотични субстанции. Устновени са 34 случая на нерегламентирано наличие в нощните заведения на малолетни и малолетни – 8 в Благоевград и 26 в Пловдив. В известието на полицията не се показва в кое заведение от тестваните е имало " нерегламентирано наличие на малолетни и малолетни ". TrafficNews се обърна с въпрос за уточняваща информация към пресцентъра на ОД МВР- Пловдив.

В ОДМВР-В.Търново, София и Стара Загора са формирани три досъдебни производства, работата по които продължава.

фотография: Бушидо
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР