Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център

...
Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център
Коментари Харесай

ВМРО: Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими

Поредната офанзива този път е ориентирана против българския Културно-информационен център в Скопие. До в този момент бяха атакувани жителите на Северна Македония поради българското си национално съзнание, този път провокацията е против институция на българската страна, което е изцяло неприемливо в подтекста на добросъседството и европейската интеграция.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация настояваме управляващите в Скопие да санкционират причинителите на този акт на ненавист. Разбира се, се съмняваме, че това ще се случи, защото виждаме цялостен бойкот на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от страна северномакедонските управници, декларират от организацията.

Тяхната антибългарска изразителност, техният отвод да отстранен фалшификациите и лъжите от учебниците, тяхната продължаваща безочливост да омаловажават всеки един случай на набези, език на омразата и потъпкване на правата на българите в Северна Македония са причина за извънредно дръзките офанзиви против хора, клубове и институции.

Остро осъждаме бездействието на Скопие по отношение на всички случай на набези, както и дейностите им по възбрана и гонене на организациите на хората с българско съзнание. Призоваваме Министерство на външните работи да изиска среща в най-кратки периоди, на която не просто да бъдат получени гаранции, а да има съответни периоди за осъществяване на поетите задължения от страна на Северна Македония за гарантиране и съблюдаване на правата на българите, както и за унищожаване на фалшификациите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР