Поредна вандалска проява беше констатирана в Стара Загора. Посегателството е

...
Поредна вандалска проява беше констатирана в Стара Загора. Посегателството е
Коментари Харесай

Вандали счупиха част от пода на сцената на античния форум в Стара Загора

Поредна вандалска демонстрация беше установена в Стара Загора. Посегателството е осъществено върху сцената на Античния конгрес на „ Августа Траяна “. Проверка на чиновници от звено „ Инспекторат “ са открили счупени стъкла в резултат на удари с корав предмет, както и разковани дъски на сцената. В това положение се основават съществени предпоставки за пострадвания и травми на жители.
Установени са още скъсани и оголени кабели и счупени прожектори и мощно замърсяване в региона от разнообразни хартиени и пластмасови опаковки. Електричеството е било прекратено незабавно и е обезопасено.
 16-ти маратон на четенето ще се организира в Стара Загора през април 16-ти маратон на четенето ще се организира в Стара Загора през април
Поредната литературна демонстрация в Стара Загора е реалност и тя ще продължи цялостен месец. На уеб страницата на Община Стара Загора беше оповестено, че в ...
Античният конгрес „ Августа Траяна “ беше напълно реновиран напълно през 2014 година по план „ Превръщане на културно-исторически монументи от Античния интервал на Стара Загора в туристическа атракция “. Общата стойност на инвестицията беше близо 4,4 млн.лева и беше финансиран от Оперативна стратегия „ Регионално развиване “. Дейностите обгърнаха консервация и експониране на Западната врата и спомагателната външна крепостна стена, Форумния комплекс с аудиториум.
Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пpoявявaт нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния Гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.
А втор: Павлина Дудева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР