Поредна тежка нощ в Украйна. За масиран въздушен обстрел на

...
Поредна тежка нощ в Украйна. За масиран въздушен обстрел на
Коментари Харесай

Поредна тежка нощ в Украйна - масиран въздушен обстрел на област Суми

Поредна тежка нощ в Украйна. За масиран въздушен обстрел на област Суми заяви представител на локалната власт. Атаките са почнали малко след среднощ.

Все още няма информация за жертви и ранени. Засегната е газопреносната мрежа в няколко обитаеми места. Руската офанзива против детска болница и родилен дом в Мариупол беше избрана от президента Володимир Зеленски като " военно закононарушение ".

Той за следващ път прикани международните водачи да затворят небето над Украйна. По думите му през вчерашния ден от най-размирните региони са евакуирани 35 хиляди души.

Днес се чака да бъдат отворени още шест филантропични коридора.

От Белия дом предизвестиха, че в околните дни Русия може да употребява химическо оръжие в Украйна, само че отхвърлиха изказванията на Москва, че Киев е разработвал противозаконна стратегия за подобен вид оръжие.

Външните министри на Украйна и Русия - Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, са в Анталия, където ще търсят дипломатически излаз от рецесията. Това е първата среща на високо равнище сред двете страни от началото на съветската инвазия в Украйна.

" Никога не сме правили и в никакъв случай не бихме създали нещо сходно на това военно закононарушение с някой от градовете в Донецка, Луганска или която и да е област. С нито един от градовете на Земята. Защото ние сме хора. А вие? Заедно би трябвало да дадем на западните водачи кураж най-сетне на създадат това, което трябваше да се случи още в първия ден на нашествието. Или да затворят украинското небе за съветски ракети и бомби, или да ни дадат бойни самолети, с цел да го създадем сами ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР