Поредна стъпка към предоставяне на още по-качествени и иновативни публични

...
Поредна стъпка към предоставяне на още по-качествени и иновативни публични
Коментари Харесай

Общински съвет – Варна с поредна стъпка към по-качествени и иновативни публични услуги

Поредна стъпка към даване на още по-качествени и новаторски обществени услуги направи Общински съвет – Варна. На уеб страницата на институцията - http://varnacouncil.bg/ секция Нормативна уредба, бе внедрен специфичен уеб модул, осигуряващ бърз и елементарен достъп до базата данни с настоящите все още общински нормативни актове.

Модулът предлага редица благоприятни условия с съществена цел – облекчение и улеснение както за потребителите, по този начин и за администрацията. Едно от преимуществата му е, че облекчава търсенето на информация в документите по основна дума или знак. Чрез модула също по този начин се поддържат исторически редакции на общински нормативни актове за всички техни промени и/или допълнения.

  " Това изобретение е идната стъпка от напъните ни за по-ефективно даване на обществени услуги. То ще обезпечи още по-голяма бистрота, към която   непрестанно се стремим. Гражданите незабавно ще усетят изгодите от внедряването на модула, тъй като ще могат доста елементарно да намират в нормативните актове търсената от тях информация “, изясни ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Той разкри също, че следва да бъдат оповестени имената на всички почетни жители на Варна. " В момента се работи по събирането на информация за личностите, удостоени с това звание. Скоро описът с техните имена ще бъде наличен на уеб страницата на Общински съвет - Варна “, добави Балабанов.

В рамките единствено на няколко месеца бяха направени редица стъпки за   оптимизация работата на локалния парламент и за улеснение на жителите. Общински съвет – Варна се снабди с нов формален уебсайт, на който с изключение на настоящата информация, обвързвана с активността на институцията, беше оповестен и целият разполагаем списък на Общински съвет - Варна от първия демократично определен общински съвет до сегашния мандат. Осигурен бе изцяло безвъзмезден достъп до над 30 000 страници архивни документи, като по този метод Общински съвет - Варна стана първият в страната с толкоз богат цифров списък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР