Поредна нова мутация на COVID-19 провокира експертите от Световната здравна

...
Поредна нова мутация на COVID-19 провокира експертите от Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО предупреждава за нова мутация на COVID-19

Поредна нова разновидност на COVID-19 предизвика специалистите от Световната здравна организация да предупредят страните по света да не приключват ограниченията си за наблюдаване. Здравният орган на Организация на обединените нации твърди, че новият вид EG5 е разновидност на Omicron и има сходни резултати. Мутацията все още е открита в 51 страни, само че СЗО споделя, че това евентуално се дължи на обстоятелството, че тези страни са по-активни в тестването за вируса. Регистрирани случаи има в Китай, Корея, Япония и Канада.

 
Знаете, че достиженията, които реализираха във всички тези аспекти - наблюдаване, клинични грижи, предварителна защита на инфекциите, надзор - всичко, което направиха за Коронавирус 19, е инвестиция за бъдещето. Така че премахването на тези системи е в действителност недалновидно.
Мария ван Керкхов, епидемиолог в СЗО

Тя добави, че в случай, че единствено в половината от света се организират проби за вируса, е разбираемо разпространяването на EG5 да е доста по-широко, в сравнение с демонстрират тестванията.

 
През зимните месеци хората прекарват повече време на закрито. Но и през лятото хората прекарват повече време на закрито поради климатиците. Този вирус ще се възползва от това.
Мария ван Керкхов, епидемиолог в СЗО

Керкхов също по този начин предизвести да не се вършат догатки за това къде е почнала разновидността на вируса. EG5 съставлява 17,4 % от позитивните проби. СЗО също по този начин означи, че вирусът не е толкоз сезонен, колкото предходните.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР