Поредна измама с лекарство в интернет, рекламирано от главния държавен

...
Поредна измама с лекарство в интернет, рекламирано от главния държавен
Коментари Харесай

Разследване на Дарик: Мамят с „магично“ лекарство, уж рекламирано от Ангел Кунчев

Поредна машинация с лекарство в интернет, рекламирано от основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. На медикамента са придадени чудотворни свойства против редица заболявания. Освен това помагал и за пречистването на организма, подобрявал виталния тонус и успокоявал.



А след по-продължителната му приложимост клиентите дори могат да спрат медикаментите, които все още пият и са им предписани от доктор, настояват от уеб страницата. Произходът и съставките на продукта са незнайни.

Измамата стартира с кликването върху реклама, появява се уебсайт с колело с разнообразни понижения и се желае телефонния номер на потребителя. Последва позвъняване от блага жена. Тя споделя за самото лекарство и приканва да се купи в по-големи количества за по-добър резултат, а цената му се усилва.

Когато целият развой на поръчката към този момент е приключен, контактът със уеб страницата се оказва неосъществим. Това не е първатаизмама с името и фотосите на доцент Кунчев, разяснява самия той. Проблем е, че сайтоветету се появяват, ту изчезват и не могат да се заловен причинителите.

Рекламата на лекарството се популяризира в обществените мрежи, сподели Димитрана Уришова, жертва на измамата. Попада на нея няколко пъти и взема решение да ревизира какъв е този медикамент, подтикната от фотографията на доцент Ангел Кунчев.

Тя печели огромно понижение от уеб страницата. Димитрана Уришова не се е усъмнила даже за миг в свойствата на лекарството.

Доставката на медикамента е безвъзмездна и се получава по пощальон, изясни Димитрана Уришова. След като се похвалила на фамилията си, схваща, че е излъгана. Поискала да го върне и се е пробвала да се свърже със уеб страницата.

Нашият екип съумя да беседва с хората, продаващи лекарството. Представихме се за клиенти, които желаят да схванат повече информация за него. Жена твърдяща, че е фармацевт, ни изясни свойствата и метода му на приложимост.

Доц. Ангел Кунчев отхвърли да има общо с лекарството и разяснява случая по този начин:

" Това се случва към този момент за четвърти-пети път, този път е изключително безочливо. Нямам присъединяване в никакви производства, нямам аптеки, нищо нямам ".

Проверка на Дарик радио откри, че има голям брой подправени уеб сайтове с медикаменти в интернет. Те са направени като новинарски и употребяват фотоси и цитати на известни персони, които настояват, че медикаментите са ефикасни против разнообразни заболявания. При всички, клиентите получават огромни отстъпки, обещания за изцеление и оскърбление от измамата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР