Поредна изключително успешна година изпраща Тежкоатлетически спортен клуб Русе“. На

...
Поредна изключително успешна година изпраща Тежкоатлетически спортен клуб Русе“. На
Коментари Харесай

ТСК – Русе изпраща поредна успешна година

Поредна извънредно сполучлива година изпраща Тежкоатлетически състезателен клуб „ Русе “. На станалата към този момент традиция гала провела се през днешния ден, ръководителят на УС на клуба проф. Кирил Панайотов отличи най-добре представителите се през 2023 година състезатели на клуба. На тържеството участваха регионалният шеф на Русе Даниел Ковачев, зам.-кмета на Русе Димитър Недев, шефът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева, представителят на Министерството на спорта в Русе Елеонора Гурбанова – Ибришимова, шефовете на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ Евгени Недев и на СУ „ Йордан Йовков “ Кремена Кръстева и ръководителят на Ученическа спортна школа Мая Петрова.

„ Изпращаме една добра година, в която нашите състезатели станаха повече. Голяма част от тях към този момент са в разширения състав на националния тим по повдигане на тежести. Станаха повече и клубовете ни, като към този момент имаме състезатели в Добрич и Пазарджик. Благодарение на залите, които изградихме в три от русенските учебни заведения оказваме помощ на от ден на ден деца да бъдат покрай спорта, сподели проф. Панайотов. Той добави с наслада, че 25% от занимаващите се с повдигане на тежести 400 състезатели в страната са от Русе. Проф. Панайотов акцентира и това, че в историята на русенския спорт са малко спортистите, които имат три следващи европейски трофеи, а ТСК има подобен в лицето на Ангел Русев. Поздравления към състезатели и треньори насочиха Данаил Ковачев и Димитър Недев, които пожелаха здраве и повече триумфи на състезатели и треньори.

Европейски и държавни трофеи, отлични представяния на интернационалните надпревари в Гърция и Литва са в актива на ученици на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови и Калоян Мицев през тази година. Трикратният европейски първенец при мъжете - 22-годишният Ангел Русев предстоящо оглави класацията за най-хубав играч на ТСК - Русе. През годината той съумя да запише връх и трето място на Олимпийски шампионат в Гърция и стана държавен първенец в своята категория. След него се подреди Джан Зарков, който тази година се окичи с европейска купа, само че при кадетите до 17 години и първи и на шампионат на Прибалтийските народи в Литва. На трето място се подреди Надежда Мей-Нгуен, която стана трета на Европейското състезание за девойки и държавен първенец. След тях се подредиха Дениз Данев (шесто място в дуела на Екологичен потенциал за мъже в Ереван), Рени Русева (девето място на Екологичен потенциал за дами в Ереван) и Мерт Харатолу (шесто място на Екологичен потенциал за кадети до 15 години) и Руслана Атанасова, която направи своя дебют на интернационалния подиум на Европейското състезание за кадети до 15 години.

Само преди месец тимът завоюва рекордните шест купи на Държавното отборно състезание в град Пловдив. На провелото се в края на юни Държавно състезание по повдигане на тежести в Русе, русенските състезатели съумяха да завоюват общо 14 самостоятелни трофеи, 44 златни, 20 сребърни и 15 бронзови медала. Последното самопризнание за ТСК пристигна в четвъртък, когато на Церемония в Русе Ангел Русев стана Спортист на Русе за 2023, а Джан Зарков стана 9-ти. В същия ден, само че в столицата, на гала на Българската федерация по повдигане на тежести четирима щангисти на ТСК – Русе попаднаха в топ 10 на най-хубавите спортисти на федерацията. Това са Ангел Русев, Джан Зарков, Дениз Денев и Надежда Мей Нгуен. Отличие получи и треньорът Радослав Атанасов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР