Поредна акция по почистване организират доброволците от Чиста Варна. Този

...
Поредна акция по почистване организират доброволците от Чиста Варна. Този
Коментари Харесай

Доброволци чистят от боклуци брега под Аспаруховия мост

Поредна акция по разчистване провеждат доброволците от „ Чиста Варна ". Този път ще събиран отпадъци от брега под Аспаруховия мост.

Тази неделя, 30 април, сборният пункт е рибарско населено място „ Малка Чайка ", а началният час по традиция е 11.00 часа, оповестяват уредниците и приканват всеки искащ да се включи в разчистването.

Това е 100 и третият път, в който групата запалянковци се събира, с цел да направи едно място в града по-чисто и приветливо напълно безплатно.

Инициативата „ Чиста Варна " към този момент повече от 3 години сплотява доброволци, които желаят да покажат на близките, че чистотата е в нашите ръце и всичко зависи най-много от нас.

От края на 2019 година насам поддръжниците на начинанието са провели близо 100 почиствания на разнообразни места в морската столица и край нея. Кой в действителност стои зад самодейността и по какъв начин стартира всичко, описа за Moreto.net Стефан Крачунов. Той е един от първите поддръжници на концепцията.

Всичко стартира на 8 декември 2019 година. Тогава е първият „ Час на чистотата ", както доброволците назовават всяко мероприятие по събиране на отпадък.

В началото „ Чиста Варна " стартира с към десетина доброволци. Сега всяко разчистване, което нормално се състои всяка неделя, се включват не по- малко от 20 души. Броят им от време на време доближава 60 – 80. Обикновено мероприятията се афишират във фейсбук групата„ Чиста Варна ", която към този момент има над 2000 поддръжници.

В акциите вземат участие хора от най-различни националности, на всякаква възраст. Част от групата във времето са били руснаци, украинци, англичани, французи, германци.

Инициаторите сами си обезпечават материали като чували, ръкавици и други нужни принадлежности. Общината спомага като извозва събраните боклуци.

Районът към Аладжа манастир е едно от най-мръсните места, които са чистили неведнъж във времето от групата. Впечатление прави обаче, че всеки идващ път отпадъците са все по-малко. Отпадъци в големи количества постоянно има на Топлата вода край плажа. Често отрядът се събира и в Морската градина.

Всеки, който желае, може да се включи в следващия „ Час на чистотата ". Трябва да носи със себе си единствено положителното си въодушевление. След края на мероприятието постоянно има обща фотография на доброволците, а по-късно и почерпка с чай и сладки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР