Поредица от трагедии насочва живота на Анди Пъдикоум в напълно

...
Поредица от трагедии насочва живота на Анди Пъдикоум в напълно
Коментари Харесай

Бивш монах изкара 100 милиона долара с уникално приложение!

Поредица от нещастия насочва живота на Анди Пъдикоум в изцяло друга посока. Когато е на 22 година, Анди стои пред заведение в Лондон, когато пийнал водач се забива в група негови другари и убива двама от тях.

Няколко месеца по-късно доведената му сестра умира при случай с велосипед, а по-късно негова някогашна другарка умира по време на интервенция.

По това време Анди учи спортни науки, само че след всичко случило се взема решение да приключи образованието си. Тъй като търси цялостна смяна в живота си, той взема решение да отпътува за Хималаите, където да се образова за будистки духовник.

В последна сметка, прекарва идващите 10 години като духовник, пътувайки из цяла Азия, като в избрани интервали медитира до 16 часа дневно. Той споделя, че медитацията му оказва помощ да се оправи с всичко.

"Тя ми даде смяна на гледната точка – научи ме по какъв начин да се съсредоточвам по-малко върху себе си и да нося по-голямо благополучие на другите, " споделя пред BBC Анди, който в този момент е на 46 година

Неговите другари и родственици обаче са леко шокирани и обезпокоени. Никой от тях не знае какво да мисли за решението му. Въпреки това те му оказват сериозна поддръжка.

През 2005 година Анди се завръща във Англия, с цел да стартира да се занимава с медитация, само че тогава тази процедура към момента не е публикувана в родината му.

"Някои хора не имаха вяра на думите зад медитацията или пък гледаха на нея като на нещо хипарско, " споделя той. "Беше много недостъпна. Хората нямаха време за медитация или пък не знаеха по какъв начин да медитират. "

След като основава курс по медитация в Лондон, Анди стартира да образова изтощени от работата си експерти на това по какъв начин да употребяват тази процедура, с цел да се оправят по-добре в всекидневието си.

Днес той и Ричард Пиърсън управляват известното приложение Headspace, което има над 16 млн. сваляния по целия свят и генерира годишни доходи от над 100 млн. $.

През 2005 година Ричард е един от изпитващите усложнения чиновници, които си записват час при Анди. След университета Ричард влиза в рекламната промишленост в Лондон. Той се издига бързо в йерархията, само че това си има своята цена.

"Когато се срещнах с Анди, бях много обезверен, " споделя Ричард. "Изпитвах непрекъснато безпокойствие и това бе огромно предизвикателство. Нямах група от другари, пред които да споделям за това напрежение.

След първата сесия стана ясно какъв брой доста мисли препускаха в главата ми и какъв брой смахнат беше животът ми – бях вдъхновен, че има път към оправянето с това. "

След като Ричард осъзнава от каква изгода е за него медитацията, той взема решение, че желае да стартират бизнес с Анди, с цел да оказват помощ и на други хора.

"До огромна степен това си беше обмяна на умения, " споделя Ричард. "Той ме научи на медитация, а аз му дадох малко хрумвания по какъв начин бизнесът да стане по-разпознаваем. Смятах, че е срамотия да бъде самичък в стаята. "

До 2010 година двамата към този момент провеждат събития из Англия, на които коментират изгодите от медитацията и даже вършат групови сесии по медитация.
Използвайки набраните от тези събития пари и с малко помощ от другари, те основават първата версия на приложението Headspace през същата година. Потребителите тогава можели да избират всред редица 10-минутни сесии, които да следват.
След това английският вестник Guardian включва Headspace в листовка, която поставя във всеки съботен вестник, а самолетната компания Virgin Atlantic прибавя наличие от Headspace в системата, която употребява пасажерите по време на полетите й. Това усилва броя на хората, които смъкват приложението, което през днешния ден коства 9.99 паунда (11 евро) на месец.

Анди, който е гласът на приложението, споделя: "В началото бяхме сами, никой не искаше да ни даде повече средства, по тази причина просто молехме за услуги всички наши другари.

Един от нашите другари ни даде звукозаписно студио гратис, а различен ни даде офис. Някои хора в действителност повярваха в това, което вършим и пристигнаха да работят за нас против по-ниско възнаграждение, а в този момент сме им доста признателни. "

През 2013 година Ричард и Анди вземат решение да се реалокират дружно с бизнеса си от Лондон в Лос Анджелис, където от този момент е централата на компанията им.

"Не че не обичахме Лондон, " споделя Анди. "И двамата обаче мечтаехме да живеем в Калифорния и методът ни на живот да е обвързван с правенето на повече неща навън – обичаме да караме сърф, да вървим в планината, а това подхождаше и на нашите фамилии. "

След като в началото употребява значително лични средства, Headspace стартира да приема вложения през 2014 година, с цел да разшири активността си. Компанията към този момент е набрала над 75 млн. $, само че Анди и Ричард към момента имат мажоритарен дял.

В началото двамата се занимават с съвсем всички, само че по-късно одобряват разнообразни функции в компанията. Ричард става основен изпълнителен шеф и управлява цялостното управление на компанията и нейните 300 чиновници.

Основната работа на Анди е разширението на приложението. Той също по този начин продължава да бъде гласът на Headspace. Tой споделя, че на публични места хората разпознават по-скоро гласа му, в сравнение с самия него.

Headspace не е просто приложение. Компанията има над 300 бизнес клиенти, измежду които Гугъл, Linkedin, General Electric и Unilever, на които оказва помощ да провеждат сесии за медитация за ръководители и чиновници.

Компанията също по този начин работи с щатски университети, като Харвард и Станфорд, и с Националната здравна работа на Великобитания по изследвания по отношение на изгодите за здравето от медитацията.

Анди към момента медитира всеки ден, въпреки и не по 16 часа както преди. Ричард също намира време за медитация.

"И двамата практикуваме медитация всеки ден, " споделя Ричард. "Наистина имаме вяра в нея и е значимо екипът и всеки, който смъква приложението, да го знае. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР