Поредица от слънчеви изригвания бе наблюдавана през изминалата седмица. Това

...
Поредица от слънчеви изригвания бе наблюдавана през изминалата седмица. Това
Коментари Харесай

Силна магнитна буря ни удря днес и утре

Поредица от слънчеви изригвания бе следена през миналата седмица. Това оповестяват от НИГГГ - Българска академия на науките. Те засегнаха разпространяването на радиосигналите и покачиха равнищата на протоните до слаба радиационна стихия.

Последните две мощни събития от 24 и 25 февруари обаче създадоха и съществено изхвърляне на слънчева плазма, която тази нощ доближи Земята и образува магнитна стихия.

Очаква се през днешния ден и на следващия ден бурята да продължи, достигайки К-индекс от 6-та и 7-ма степен от деветобалната канара, заяви Нова.

Сред най-често срещаните признаци по време на магнитни стихии са главоболие, гадене и повръщане, световъртеж, болки в ставите и гърба и корема, възприятие на уязвимост и бодърствуване, нараснало кръвно налягане и обостряне на хронични болести.

За да преживеем по-лесно магнитна стихия, експертите предлагат да водим здравословен и деен метод на живот. А именно да се храните вярно, да се наспивате добре, да се разхождате на чист въздух и да проветрявате къщата.

Важно е да се откажете от кафето, алкохола и цигарите. Те могат да бъдат заменени с билков чай ​​и чиста вода.

Трябва да се изключат мазни, солени, пикантни и пържени храни. Не би трябвало да се увличате по " бързата " храна.

Гимнастиката и контрастният душ имат позитивен резултат върху организма по време на магнитни стихии. Като най-малко специалистите предлагат най-малко разтриване с мокра забрадка. Това ще помогне на капилярите.

Няма да навреди да добавите зеле към храненията си. В допълнение към витамините и микроелементите, зелето съдържа бактерицидното вещество лизозим, което оказва помощ на тялото бързо да се приспособява към измененията във външната среда. А лукът ще ви помогне да поддържате кръвоносните съдове в добра форма.

Трябва да се означи, че магнитните стихии са разстройства на магнитното поле на Земята - самобитен предпазен купол, които провокират изригвания на Слънцето. Метеозависимите хора би трябвало да бъдат готови. Приблизително 70% от инфарктите, хипертоничните рецесии и инсултите се случват по време на слънчеви стихии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР