Поредица от събития за деца Как работи театърът?“ стартира в

...
Поредица от събития за деца Как работи театърът?“ стартира в
Коментари Харесай

Как работи театърът? Поредица от събития разкрива света на актьорската игра пред деца

Поредица от събития за деца „ Как работи театърът? “ започва в спектакъл „ София “ от 24 февруари.

Целта на събитията е да възпитават обич към изкуството у децата посредством интерактивни събития, непринудена връзка с тях и работа с разнородни материали.

Темите ще бъдат:

Литература - децата ще получат информация за това по какъв начин стартира процеса по основаване на театралната режисура. Актьори ще опишат какво е подготовка на маса, по какъв начин се построява облик, по какъв начин се дефинират характерностите на героите - положителни и неприятни.  Заедно с екипа на Школа „ Учи с мен “ ще бъде прочетена приказка на британски език и ще се покаже за следващ път по какъв начин творчеството, изкуството и игрите преодоляват езиковите бариери.

24 февруари (събота) от 16:30 ч. -  " Репетиция на маса "  с актьорите Илия Виделинов и Юлиян Рачков
25 февруари (неделя) от 13:00 ч. -  " Английска приказка "  с школа Учи с мен

Декор и атрибут - една от най-любопитните и вълнуващи за децата демонстрации от предходната година ще се трансформира в още по-незабравимо прекарване. Що е то фон и атрибут, по какъв начин се строи и скапва декора, какви благоприятни условия има сцената и какъв брой доста хора се грижат за театралната среда и измененията по време на спектакъла - това са дребна част от нещата, които ще разсънят у децата както любознание, по този начин и почитание към изкуството. В специфичните работилнички пък ще имат опция сами да създадат план за фон и реквизити.

18 март (неделя) от 13:00 ч. – Демонстрация „ Разваляне и градеж на фон “
24 март (събота) от 16:30 ч. – Работилничка „ Направи си фон за спектакъл “
31 март (събота) от 16:30 ч. – Работилничка „ Направи си атрибут за спектакъл “

Костюм, грим и перуки - децата ще научат най-важното и забавното за историята на театралния костюм, грим и перуки. Ще се употребяват рециклирани материали за изработката на актуален костюм с детайли от българската носия, като се съчетаят остарялото и новото. Децата ще си създадат сами грим и перуки и ще вземат участие в игри, с които да влязат в роля според от костюма си.

Хореография и театрален пердах - танците и борбите с мечове са измежду обичаните елементи от детските постановките и за децата, и за техните родители. Как обаче се случват те в цялостен синхрон с всичко останало в театралната режисура, безвредно и в това време толкоз ефектно - артисти с богат опит ще покажат и опишат.

Осветление и тон - осветлението и звука са доста значима част от магията на театъра и няма по какъв начин в програмата да не бъде включена специфична проява за тях. Децата ще се срещнат с професионалната звукова и осветителна техника в един спектакъл и ще видят по какъв начин осветлението и звука оказват помощ на актьорите. Театър на сенките и тропически дъжд посредством актьорски игри са дребна част от другите изненади.

Кукли и маски - в този стадий от плана децата ще се срещнат с кукленото изкуство. Ще изработят свои кукли и маски. Ще има и проява по какъв начин куклите оживяват на сцената.
Програмата ще бъде допълвана последователно.

Билетите са в продажба на касите на Театър " София ", а местата са лимитирани.
Цена на билет: 6 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР