Пореден случай на паркиран автомобил на пясъчна ивица край морето.

...
Пореден случай на паркиран автомобил на пясъчна ивица край морето.
Коментари Харесай

Кретенията продължава: Коли пак паркират върху пясъка на Болата

Пореден случай на паркиран автомобил на пясъчна линия край морето. Историята се случва ден преди Джулай морнинг, на един от най-красивите плажове в Европа – " Болата " край Калиакра.

Граждани са снимали по какъв начин мъж с лек автомобил стопира до водата и слуша музика. След подаден сигнал до Министерство на вътрешните работи – няма осъдени. На Болата царува безпорядък и ден след този случай е цялостно с коли на плажа.

Кадрите с джипа на плажа са снимани в петък следобяд на плаж " Болата ". Снимката прави Момчил Русев, който е на отмора. Освен да снима, мъжът подава и сигнал до Министерство на вътрешните работи.



„ Не мисля, че някой го санкции. По телефона не бяха доста заинтригувани. Записаха регистрационния номер. И мисля, че до такава степен завърши всичко. Съответно ми оповестиха, че вероятно не е бил осведомен, че това е такава околност. Но даже и да е по този начин, всички знаят, че на плажовете е неразрешено да се паркира в пясъчната зона ”, показва Момчил Русев пред Нова тв.

Ден след случая коли, палатки, кемпери и каравани има на всички места. Дори на кея за лодки.

Отправено е публично питане към Министерство на вътрешните работи дали служители на реда от районното в Каварна са ревизирали случая и има ли осъден. Все още отговор – няма. Поредна проверкапоказва, че от скоро мястото няма статут на резерват. Стопанисвало го Министерство на околната среда и водите, обясниха от община Каварна.

„ Защитената околност е изключителна държавна благосъстоятелност и е под режим и защита на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Така че не е в пълномощията да постановяваме санкции. В предпазената околност са неразрешени всевъзможни действия, които вредят на предмета на отбрана ”, акцентира Елена Балтаджиева - кмет на Каварна.

От Министерство на околната среда и водите още нямат отговор на поставения въпрос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР