Пореден случай на опит за трансфер на заготовки за цигарени

...
Пореден случай на опит за трансфер на заготовки за цигарени
Коментари Харесай

230 кг картони за цигарени кутии спипаха митничари край Дунав мост 2

Пореден случай на опит за трансфер на заготовки за цигарени опаковки от България за друга страна в Европейски Съюз е засечен от чиновници на Митница Лом в региона на Дунав мост 2. Задържани са 230 кг картони за цигарени кутии, оповестиха от Агенция „ Митници ”.
 цигари  цигари
Заготовките са открити в края на предходната седмица при инспекция на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация, който превозвал персонален багаж и 21 кашона, чието наличие било разказано като „хартия за ксерокс“.

По документи „ хартията“ трябвало да бъде доставена в Белгия. Проверката обаче разкрила, че кашоните са цялостни с напечатани картонени листи за цигари MAYFAIR. Заради зародили основателни подозрения, че опаковките се транспортират в нарушаване на регламентите на Евросъюза, те са арестувани в склад на Митница Лом. Предстои да бъдат известени законните притежатели на комерсиалната марка.

Това е третият важен случай на арестувано огромно количество заготовки за цигарени опаковки в региона на Дунав мост 2 от началото на годината. Най-големият удар митничарите направиха при започване на годината, когато задържаха камион с 24 палета с общо тегло близо 8 тона. Опаковките тогава бяха за цигари на марката,,Winston Blue ”. В началото на септември пък инспектори от Митница Лом задържаха различен камион, претрупан с 16 палета с отпечатани заготовки, а общото им тегло надхвърляше 5 тона. От началото на годината до момента броят на арестуваните от Митница Лом опаковки за цигари, които най-вероятно са част от канал за нелегално произвеждане на тютюневи произведения, надвишава 2 000 000.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР