Пореден скандал в парламента между депутата от Продължаваме промяната -

...
Пореден скандал в парламента между депутата от Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

След скандали и обиди: Приеха на първо четене промени в Закона за защита от домашното насилие

Пореден скандал в Народното събрание сред депутата от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП - ДБ) Явор Божанков и Цончо Ганев от " Възраждане ", съобщи кореспондент на " Фокус "

Повод за новите разправии сред двамата бе гласуването на първо четене на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение и Законопроект за отбрана от домашно принуждение. Позицията на " Възраждане " е ясна и Ганев още веднъж я повтори - твърдо срещу джендър идеологията и по какъв начин НПО-та ще могат да лишават деца. 

Божанков от своя страна излезе на трибуната на Народно събрание и му отговори. " От вашето изявление излиза наяве, че ни ръсят, тровят ни с 5G и вие принизявате една толкоз значима тематика, каквато е отбраната от домашното принуждение. Като ви чувам и чакам, че някое Неправителствени организации ще влезе у вас и ще ви вземе тубата с гел без ваше позволение ", разгласи депутатът от Политическа партия - Демократична България. 

Двамата продължиха да си разменят реплики, което принуди ръководителят на Народно събрание да ги прикани да излязат в коридорите. Това не успокои Божанков и Ганев, като вторият стана и потегли към Божанков, само че беше спрян от сътрудниците си. 

Искри прехвърчаха и между БСП и " Възраждане ". Хората на Костадинов упрекнаха социалистите, че с текста си за промени в Закона за отбрана от домашното принуждение прокарват джендър идеология в българското общество, а те им дадоха отговор, че се пробват да си присвоят борбата им с Истанбулската спогодба.

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че домашното принуждение е тежко закононарушение, против което би трябвало да се борят всички. Тя изясни, че тематиката е станала значима през 2017 година, когато ГЕРБ внесоха в Народното събрание ратификацията на Истанбулската спогодба. " Искам да напомня кой избави България, българската конституция, българското семейство и децата от Истанбулската спогодба. БСП за България тогава, когато не съществуваше " Възраждане ", когато нямаше концепция какво е " Продължаваме промяната " и " Демократична България " и няма по какъв начин да ви позволим, не няма. Ще срещнете аргументирано и с обстоятелства против вашата теза, че не сте носители на отбраната на децата. Вие сте новото Политическа партия от " Възраждане " - бързо, краткотрайно, затихващо, сподели тя.

" Идвате наготово след шестгодишна борба на БСП, удари извън и от вътрешната страна, идвате наготово, носите смяната и по-късно се прегръщате с " Мутри вън ". Сега вие идвате наготово след една изстрадана борба от БСП и си мислите, че ще отнесете тази тематика за себе си. Прогнозирам, че ще я забравите след два дни, само че ние няма ", добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР