Пореден скандал между ДПС и Възраждане се разрази в пленарна

...
Пореден скандал между ДПС и Възраждане се разрази в пленарна
Коментари Харесай

Ново дъно в парламента: Пеевски и Костадинов се оплюват като в селска кръчма

Пореден скандал сред Движение за права и свободи и " Възраждане " се развихри в пленарна зала през днешния ден, по време на дебатите за избор на конституционни съдии.

Разпрата започна от изявление на ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който укори ПП-ДБ, че дължат политическата си кариера на Делян Пеевски. По думите му клетвите за санитарен кордон, който да спре пътя на Пеевски до властта отпреди три години, са били неистина, защото през днешния ден те са му съдружен сътрудник. Според него по този начин " некоалицията " изпира глобения по световния закон за корупция " Магнитски " народен представител, съобщи OFFnews.bg.

Йорданов се възмути още, че ръководителят на Народното събрание Росен Желязков не постанова санкции на Пеевски, който все подвиквал. По думите му обаче това се дължало на боязън, тъй като Пеевски му бил шеф.

След тези му думи Пеевски подвиква, че това е " перверзно " и приканва Йорданов да слезе от трибуната, като му махаше, с цел да седне на мястото си. На записа се чуват и думите " Айде, марш! "

Реакция последва от водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който го пита къде се намира и го приканва да се държи обикновено.

На собствен ред Пеевски също стартира да подвиква. 

- Я млъкни малко. Знам всичко за тебе - вика Пеевски.

- Какво знаеш? Кажи какво знаеш? - отвръща му Костадинов.

- Мишоци продажни. Айде марш! - отвръща Пеевски.

Това е следващият спор сред Движение за права и свободи и " Възраждане " в пленарната зала. През декември двете обединения още веднъж влязоха в конфликт, като основно настоящо лице бе още веднъж Пеевски. Тогава мотивът бе опитът на " Възраждане " да спре микрофоните в зала, а Йордан Цонев и Пеевски отидоха да бранят кабелите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР