Пореден шеф на АПИ махнат от поста заради корупционен скандал.

...
Пореден шеф на АПИ махнат от поста заради корупционен скандал.
Коментари Харесай

Пореден шеф на АПИ махнат от поста заради корупционен скандал

Пореден началник на АПИ махнат от поста поради корупционен скандал. През последните дни страната се тресе от следващия корупционен скандал по високите етажи на властта. В същото време се прави почистване на редиците и пренареждане на фигурите
Едва ли е загадка за обществото и съответните проверяващи органи, че корупцията вирее най-много в държавните структури. При това не кои да е, а в тези структури, в които се разпределят порции за милиарди левове.Една от тези държавни структури е Агенция „ Пътна инфраструктура “, в която се въртят милиарди за поправки на пътищата.

Преди броени дни MEDIAMALL заяви за уволнението на член на УС на АПИ в лицето на инж. Десислава Паунова.

Днес източници на медията осведомиха за ново основно уволняване.Този път с поста си на шеф на ОПУ – Велико Търново се е разделил Венцислав Ангелов. Той бе за известно време и ръководител на АПИ. Ангелов е прочут в Агенцията като „ индивидът, който непрестанно „ изправя “ Присовските завои край Велико Търново “.

Според източниците на медията уволнението на Ангелов е обвързвано и с оня един милиард лв., който бе провиснал за ремонт на пътища в Северна България.По информация на нашите източници от известно време тече следствие за корупционни практики в АПИ. Периодите, които се проверяват обгръщат и времето когато Ангелов бе началник на АПИ, а Паунова член на УС на Агенцията.

От медията напомнят, че някогашният началник на АПИ Венцислав Ангелов се е изявявал

и като същински джигит на пътя и безспорен рецидивист по нарушение на Закона за придвижване по пътищата. Само в интервала сред месеците март и юни Ангелов е нарушил пет пъти закона с превишаване на скоростта в градски условия, като едно от нарушаванията е с повече от 50 км превишена в град София, за което законът планува лишаване на шофьорската брошура. Вместо да му бъде отнета книжката обаче, Ангелов е показал пред КАТ за причинител на нарушаванията подчинената си служителка Десислава Миланова.Нарушенията обаче са осъществени със длъжностен джип с регистрационен номер СВ9100НВ, който може да се кара единствено от чиновници на АПИ, за които има преднамерено издадена заповед.

Служителката Десислава Миланова не попада в такава заповед,

защото същата е чиновник съгласно думите на самия Венцислав Ангелов на Областно пътно ръководство – Велико Търново.От наши източници научихме, че на фотографията за въпросното нарушаване не се виждала жена да кара служебния джип. MEDIAMALL се свърза с Венцислав Ангелов, който удостовери изнесената информация, само че не можа да даде свястно пояснение, за какво е показал подчинената си Десислава Миланова за причинител на тежкото пътно нарушаване. Ангелов изясни пред медията ни, че му е станало неприятно и е дал на подчинената си Десислава Миланова да кара служебния джип. Оказва се, че тя вместо да кара по-внимателно и да пази здравето на шефа си е настъпила педала и е надвишила скоростта с повече от 50 км над допустимото.

 

Източник: MEDIAMALL

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР