Пореден самостоятелен спектакъл представи вчера Детско-юношеската студия за опера и

...
Пореден самостоятелен спектакъл представи вчера Детско-юношеската студия за опера и
Коментари Харесай

70 деца в мюзикъла “Космическа приказка” на сцената на Старозагорската опера

Пореден независим театър показа през вчерашния ден Детско-юношеската студия за опера и балет (ДЮСОБ) ”Маргаритки “ на сцената на Държавна опера - Стара Загора. 70 деца възродиха спектакъла си “Космическа приказка”, който е подложен за първи път преди 10 години, когато групировката е част от Общинския детски център, а през 2011-а е показан в най-голямата концертна зала “Брукнерхаус” в Линц, Австрия.
Мюзикълът е роман за Слънчевата система и образуването на планетите в нея, за възникването на живота на Земята и катаклизмите, които е претърпяла, за появяването на индивида и за научния и техническия напредък.
Автор на музиката е ръководителят на ДЮСОБ Маргарита Шоселова, а аранжиментът е на Николай Цолов. Либретото е на поетесата от Стара Загора Мая Дългъчева. Радост Младенова-Арабаджиева е режисьор и хореограф на спектакъла, новата сценография и костюми са дело на Теодора Джамбазова, мултимедията - на Николай Стоянов. Деница Янакиева е съветник актьорско майсторство, а теоретичен съветник е доктор Алексей Стоев, който дълги години е шеф на астрономическата обсерватория и планетариум " Юрий Гагарин " в Стара Загора. В постановката вземат участие и актьори от операта, а диктор е артистът Ивелин Керанов.
“Космическа приказка” е следващият независим театър на „ Маргаритки “-те, откогато са студия към операта. Той е четвърти подред след “Едно лято в едно тресавище “, “Машина на времето” и ”Шегобишко на острова на чудесата “.
След снощната премиера спектакълът ще се играе през днешния ден от 10:30, на 15 април от 11:00 и на 22 април от 10:30 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР