Пореден протест на строителната компания Артекс“ се проведе днес пред

...
Пореден протест на строителната компания Артекс“ се проведе днес пред
Коментари Харесай

Служители на Артекс протестираха и пред МС, фирмата подаде нов иск в съда

Пореден митинг на строителната компания „ Артекс “ се организира през днешния ден пред Министерския съвет. От управата на компанията упорстват градежът на постройката „ Златен век ” в столичния квартал " Лозенец " да продължи, откакто предходната седмица ДНСК спря строителството ѝ поради изтекло позволение, заяви БНР.
Още по тематиката
Компанията е подала иск в Административен съд - София с молба съдът да откри, че разрешението за градежа е годно до ноември 2022 година и че компанията има право да осъществя градежа във типа и размера, според това позволение.

От „ Артекс “ са подали и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за преустановяване на административното произвеждане за прекъсване на градежа, с оглед съществуването на към този момент висящо правосъдно произвеждане.

„ Това, което се случи оня ден, е извънредно неприятен знак за всички вложители. Ние ще защитим правата си в съда в лицето на ДНСК обаче за „ Артекс инженеринг “ се основават непреодолими спънки, което води до многомилионни загуби за компанията. Обръщаме се към всички институции с зов да не се позволява по отношение на нашата компания нова демонстрация на административен произвол “, съобщи арх. Пламен Мирянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР