Пореден протест на близки на деца, загинали при катастрофи. Опечалените

...
Пореден протест на близки на деца, загинали при катастрофи. Опечалените
Коментари Харесай

Близки на деца, убити при катастрофи, се събраха на протест в София

Пореден митинг на близки на деца, починали при произшествия. Опечалените фамилии се събраха пред Съдебната палата тази заран.

Конкретният мотив е, че през днешния ден Върховният касационен съд заседава по делото за гибелта на Ангел Морунов от Любимец.

Животът на 17-годишния юноша беше лишен при злополука през 2020 година. На първа инстанция водачът, предизвикал злополуката, получи 3 години условна присъда. След това Апелативният съд отсъди 3 години затвор и лишаване на шофьорската му брошура. Близките на починалото момче обаче апелират. Те желаят по-голямо наказване.

" Трябва да му се отнеме за доста огромен интервал от време шофьорската брошура, тъй като той е ходил до 3-ти клас на учебно заведение, не може да чете, слабограмотен и за мен да бъдеш водач не значи, че би трябвало да познаваш единствено къде се намират педалите на автомобила и накъде се върти кормилото, а би трябвало да познаваш и закона и да го спазваш и разпоредбите ", съобщи Тонка Стоянова, баба на починалия Ангел Морунов.

" Ние сме тук, с цел да подкрепим другите убити деца, да подкрепим родителите на Ангел Морунов и просто ние сме към този момент една общественост, която си подава дружно ръка и която дружно ще се бори, с цел да има правдивост за всички деца ", добави Петя Иванова, майка на починало момче.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР