Пореден председателски съвет се събра в Народното събрание - причината:

...
Пореден председателски съвет се събра в Народното събрание - причината:
Коментари Харесай

Депутатите се объркаха пак какво и как са гласували

Пореден председателски съвет се събра в Народното събрание - повода: депутатите очевидно не знаят тъкмо какво са дали своят вот. Става въпрос за гласуването на актуализацията на бюджета на ДОО в пленарна зала на изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден.

Объркването пристигна откакто първо беше отхвърлено предлагането направено от Мустафа Карадай и група депутати от Движение за права и свободи за 120 лева добавка за всички пенсионери за последните три месеца на годинат а. След гласуването Хасан Адемов от Движение за права и свободи изиска прегласуване и предлагането им в приходната част мина с гласове на ГЕРБ и Българска социалистическа партия .

От ГЕРБ-СДС пък предложиха 100 лева за всички и отпадането на тавана преди този момент. От " Демократична България " дефинираха предлагането на ГЕРБ като популизъм, а Мика Зайкова от Има Такъв Народ разкритикува също предлагането на ГЕРБ и ги упрекна, че откакто 12 години, до момента в който са били на власт, са били не запомнили за пенсионерите, а в този момент оферират популистки нереалистични неща.

Завишават разноските на ДОО с 200 млн. лева

Разходната част на бюджета на ДОО ще бъде повишена с 200 млн. лева, изясни след съвета ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Депутатите решили, че пенсионерите ще получат спомагателни средства по идващите 3 месеца. Самата пенсия остава на равнището, на което е сега плюс спомагателните пари. В какъв размер ще бъдат те, следва да гласуваме, сподели още Десислава Атанасова.

Тя увери, че актуализацията на бюджета не се неодобрява и няма коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи . Всички думи за коалиция не звучат настоящо и правдоподобно, като продължаваме с гласуването на актуализацията и залата взема решение по какъв начин да се разпределят разноските съгласно приходите, изясни Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР