Пореден опит за старт на делото срещу близнаците, обвинени в

...
Пореден опит за старт на делото срещу близнаците, обвинени в
Коментари Харесай

Близнаците от Цалапица отново застават пред съда

Пореден опит за старт на делото против близнаците, упрекнати в укривателство на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Преди съвсем два месеца районният съд в Пловдив отсрочи процеса против Борислав и Валентин Динкови, с претекста - да се изчака екстрадицията на главния обвинен за убийството Рангел Бизюрев.

По искане на прокурора - арестуваният в Дания с европейска заповед за арест Бизюрев би трябвало да бъде разпитан като очевидец в процеса против братята близнаци. И до през днешния ден обаче няма ясна информация по кое време тъкмо Рангел Бизюрев ще бъде доведен в България.

 

Близки на убития юноша ще се съберат пред Съдебната палата на Пловдив в 9:30 часа с гледище - близнаците да бъдат съдени като съучастници в убийството, а не просто като укриватели, написа Българска национална телевизия.

" Днес събираме. Това е държавният обвинителен акт на двамата близнаци, в който те се водят укриватели. Ние не сме съгласни те да се водят укриватели. Те са съучастници в убийството на Димитър. Искаме това дело да бъде прекъснато в Районната прокуратура и двамата да бъдат трансферирани в Окръжна прокуратура като съучастници на това ликвидиране ", сподели Атанаска Бакалова - майка на Димитър Малинов.
Близките на Митко не престават да желаят и нов следствен опит, само че това зависи от показанията на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР