Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран тази

...
Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран тази
Коментари Харесай

Вандали съсипаха автомобил на горски служители след масови проверки

Пореден опит за заплашване на горски чиновници е установен тази нощ, оповестиха от Министерството на земеделието, храните и годите. Около 01.00 ч. при извършена взаимна акция на горски чиновници от  Бургас и Ново Паничарево е направена рутинна инспекция.

Въоръжени с брадви бракониери атакуват риболовци на язовир " Стамболийски "
 
След нея е установено, че автомобилът на проверяващите, който бил краткотрайно паркиран в село Индже челник, е залят с масло и са му отвинтени болтовете на гумите. Служителите са сезирали РПУ – Созопол. Извършват се следствени дейности от способените органи. " Поредният вандалски акт против горската работа е реакция на засилените ограничения и дейности против бракониерството в региона ", разясняват от ведомството.

Бракониери заплашваха горски, хванали ги на място
 
 Само преди няколко дни, на 7 юли 2017 година към 22 ч. по време на профилирана акция извършена от същия екип на РДГ Бургас и ДГС Ново Паничарево е хванат нарушител, пренасящ погубен бременен заек. Незаконно убития и транспортиран дивеч е бил прикрит в калника на Лада Нива.

Бракониери зарязаха кола с дърва, подгонени от горски
 
Джипът е спрян и хванат на селски път сред селата Индже челник и Крушевец и е бил ръководен от член на ЛРС Ново Паничарево, ловна тайфа с. Индже Войвода. Той е имал в себе си постоянно издадено позволение за лов на сръндак и див звяр. На бракониера е формиран акт за открито административно нарушаване по Закона за лова и запазване на дивеча и колата му е арестувана.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР