Пореден опит за продажбата на сграда, която до края на

...
Пореден опит за продажбата на сграда, която до края на
Коментари Харесай

Нов опит за продажба на сграда от Пловдивския панаир. Този път за 3,9 милиона лева

Пореден опит за продажбата на постройка, която до края на 90-те години е част от Пловдивския панаир, ще направи " Банка ДСК ". Преди две години още веднъж се търсеше покупател за нея, само че до дефинитивна договорка не се стигна.

От поканата за присъединяване в новия търг излиза наяве, че финансовата институция желае да продаде някогашната Палата №5 на начална цена от 3 900 000 лв. без Данък добавена стойност или 4 680 000 лв. с начислен налог. Това е стойност, по-ниска от търсената на предходните аукциони.

Самият търг ще се организира на 10 декември, като депозитът за присъединяване в него е 100 000, а стъпката за наддаване е 50 000 лв.. Кандидатите ще могат да закупят нужните документи за присъединяване в интервала 8 ноември - 9 декември, се показва още в поканата.

Сграда се намира на улица " Цар Борис III Обединител " в Пловдив, като тя е на 3 етажа, а застроената ѝ повърхност е 1950 квадратни метра. Бруто площта ѝ, което включва и сутерена, е 4675 квадратни метра.

От края 90-те години насам Палата №5 не е част от Международния панаир в Пловдив, откакто беше приватизирана. Тогава неин притежател става локалната компания " Рестрой ".

През годините там се намираше телевизия " Европа ", която преди беше благосъстоятелност на брата на президента Петър Стоянов - Емил Стоянов. По-късно неин притежател стана предприемачът в строителната промишленост Киро Киров.

Сградата влиза в портфолиото на " Банка ДСК " през 2011 година. Тогава финансовата институция я придобива от " Търговско-рекламен център по строителството " поради необслужвана ипотека, чийто шеф към този миг е Иван Киров - синът на Киро Киров.

За първи път търг за Палата №5 оповестиха от финансовата институция през май 2017 година. Тогава началната цена беше малко над 5 милиона лв.. По-късно през същата година бяха пуснати още няколко търга, които бяха несполучливи поради неналичието на задоволително претенденти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР