Пореден ден на демонстрации във Франция срещу плановете за пенсионна

...
Пореден ден на демонстрации във Франция срещу плановете за пенсионна
Коментари Харесай

НОВ ПРОТЕСТ: Хиляди заляха улиците на Франция с протести срещу пенсионната реформа

Пореден ден на демонстрации във Франция против проектите за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон на фона на продължаващи стачки, засегнали рафинерии, публичния превоз и събирането на боклуци, съобщи „ Ройтерс “.

Коалиция на френските профсъюзи, които показват рядко срещано единение след началото на протестното придвижване в края на януари, се надява да продължи да оказва напън върху държавното управление да отдръпна промяната, чиято съществена цел е да усили пенсионната възраст на 64 години.

По данни на Mинистерството на вътрешните работи се чака до 1 милион души да вземат участие в над 200 шествия в цялата страна, до момента в който Сенатът (горната камара на френския парламент) продължава да преглежда предлагането.

До на следващия ден вечер се чака възможното гласоподаване на текста от страна на сенаторите.

Демонстрациите започнаха в 10 ч. локално време по улиците на редица огромни градове страната, включително Тулуза и Ница. Началото на шествието в Париж беше планувано за 14 ч. локално време.

Във вторник по улиците във Франция съгласно държавното управление са излезли 1,28 милиона души, което е най-високата интензивност от началото нa митингите.

Профсъюзите обаче пресмятат, че в демонстрациите в този ден са се присъединили 3,5 милиона души.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР