Пореден ден екипи работят край село Добри дол без прекъсване.

...
Пореден ден екипи работят край село Добри дол без прекъсване.
Коментари Харесай

Лом е без вода вече пети ден

Пореден ден екипи работят край село Добри дол без спиране. Именно там се намира една от връзките сред остарелия и новия тръбопровод, по който до Лом ще стига вода.

Заради рецесията, породена от тежка повреда, бедственото състояние за жителите от крайдунавския град и близките села продължава към този момент пет дни. Без вода останаха близо 30 000 души.

До края на деня се чака водата да бъде пусната последователно и в случай че всичко е наред, на следващия ден в някои елементи на Лом към този момент ще има вода, предава БТВ.

Заради честите повреди по водопровода по-големите предприятия в града от дълго време са се подсигурили със лични водоизточници. А болничното заведение даже е с двойно зареждане.

За дребния и междинен бизнес обаче продължителното безводие предизвиква загуби. „ Оборотът падна, хората ги няма. Никой не желае да му се сервира в пластмасови чаши. Вчера идваха едни хора от София и споделиха, че не са на село и станаха и си потеглиха. Божа работа е дали ще вържем бюджета. Ние имаме 21 индивида личен състав в това заведение ", описа Кирил Мингилов, притежател на заведение.

Тежко е и ситуацията за родителите. Сред тях е и Анелия Кирилова: „ Аз съм с три деца, няма по какъв начин да се нареждам на опашки за вода. Ходя в квартал на града, който има кладенци. Големите оставям при дребната или едно повеждам с мен от огромните, с цел да ми оказват помощ за тубите “.

От общината оповестиха, че има специфични телефони, на които да се обаждат жителите, имащи потребност от помощ с преместването на бутилките с вода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР