Пореден чутовен гаф сътвориха чиновниците на културния министър Боил Банов

...
Пореден чутовен гаф сътвориха чиновниците на културния министър Боил Банов
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф“: Оцениха Икебаната по-високо от ФСБ

Пореден всеизвестен гаф сътвориха служителите на културния министър Боил Банов при правенето на листата с 92 създатели, препоръчани за почитане с държавни парични награди за изключителни достижения и повсеместен принос в региона на културата - заради цялостната си непросветеност те взеха решение, че скандално известният реализатор Деян Неделчев – Икебаната би трябвало да получава по 500 лв. месечно като креативна пенсия, а фамозните и извънредно надарени български музиканти Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от „ ФСБ “, група с 45-годишна история, с същински паметен статус и с хиляди правилни фенове, следва да се задоволят с повече от скромните 350 лв. на месец, сигнализират от съдружие „ Зограф “, представени от Епицентър.бг.

Да оцениш обаче приноса и заслугите към българската страна и нацията на изпълнителя на песни като „ Съчки групирам, пръчки намирам”, „ Дупките “ и „ Дъртака “ доста по-високо спрямо приноса към българската просвета на звездите от групировка „ ФСБ “ и да му определиш с 43 % по-голяма премия в парично изражение, е повече от скандално и неуместно, за този срам би трябвало да се носи и да се поеме наложително и политическа отговорност, декларират от „ Зограф “. От гражданското съдружие считат, че явно в ценностната система на служителите от бул. „ Стамболийски “№17 нещо е непоправимо сбъркано и повредено, веднага като съгласно тяхното мнение музикантите от „ ФСБ “, основали неостаряващите и обичани на генерации българи класики – „ След 10 години “, „ Високо “, „ Няма по какъв начин “, „ Не по този начин “, „ Пак ще се прегърнем “ и „ Обичам те дотук “, имат доста по-малък и надалеч по-скромен принос и заслуги към българската просвета, спрямо приноса и заслугите на изпълнителя Деян Неделчев – Икебаната. Безпрецедентното оскърбление, на което са подложени Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от „ ФСБ “ с присъдената им от чиновниците на Боил Банов унизителна премия в размер на едвам 350 лв., в случай, че брутната заплата на самия министър на културата към този момент надвишава сумата от 6 500 лв. на месец, изисква отговорните за този гаф служители от ведомството неотложно да си подадат оставките. Какъв човек би трябвало да си, с цел да определиш за един от жалоните на модерната нематериалност музикалното творчество на Икебаната и да му присъдиш креативна пенсия – премия за особени заслуги към българската страна и нацията в размер на 500 лв. на месец, без да отчиташ даже, че този реализатор със противоречива известност е единствено на 57 години, питат от съдружие „ Зограф “.

От неправителствената организация ще упорстват Министерство на културата да изтегли от деловодството на Народното събрание импортираното предложение за почитане с държавни награди за заслуги на въпросните 92-ма създатели, защото този лист явно е писан доста небрежно, на коляно, с цел да бъдат отстранени позволените в него скандални недоразумения и неточности, като към този момент цитираното нагоре с размера на отпуснатите алегорични награди за легендите от „ ФСБ “, в съпоставяне със солидната парична премия, планувана за Икебаната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР