Поради слабата бойна готовност на военните от Чечения по време

...
Поради слабата бойна готовност на военните от Чечения по време
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Путин и Кадиров са провели „неприятен разговор” заради чеченската армия

Поради слабата бойна подготвеност на военните от Чечения по време на съветската експанзия в Украйна, ръководителят на републиката Рамзан Кадиров организира „ противен диалог “ с съветския президент Владимир Путин, след което чеченските елементи бяха трансферирани в Мариупол. Това съобщи съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович в изявление за " Медуза ", представени от „ 24 часа”. Според Арестович повода са обилни загуби измежду военните от Северен Кавказ - съгласно него са убити или ранени минимум пет хиляди души от кавказките републики, в това число Чечения.

„ Но единствено аз знам, съгласно мен, три случая, когато колоните на Кадиров бяха покрити с артилерия и самолети и имаше 30-40 транспортни средства едновременно - аргументира се Арестович. - Те също попадаха в наземни засади, а нашите спецчасти ги биеха доста зле. Настроението им незабавно падна - към момента, в действителност, без да влизат в борба с нашите войски, единствено от авиация и артилерия. "

След това Кадиров е имал „ доста противен диалог с Путин за действителната боеспособност “, твърди Арестович. Според него точно това наложило военните от Чечения да бъдат трансферирани в Мариупол, където Кадиров пристигнал да ги види.

„ За този храбър излет Кадиров получи звание генерал-лейтенант “, твърди Арестович.

Сайтът " Медуза " напомня, че от 4 март Кадиров е оповестил към 30 пъти в своя телеграм канал, че украинският Мариупол скоро ще бъде високомерен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР