Поради продължаващите строително-монтажни работи по реализация на Проект за реконструкция

...
Поради продължаващите строително-монтажни работи по реализация на Проект за реконструкция
Коментари Харесай

Учениците на Музикалното училище тръгват от сряда на училище

Поради продължаващите строително-монтажни работи по реализация на " Проект за реорганизация и рационализация на НУИ " Добри Христов “ – Варна “, със Заповед  на Директора на учебното заведение началото на образователната година се отсрочва още веднъж за за 17.10.2018 година, научи  Varna24.bg  от съобщение на уеб страницата на учебното заведение. 

Припомняме, че ремонтът на НУИ " Добри Христов " започва през февруари тази година и старта на новата образователна година беше отлаган няколко пъти заради закъснение на ремонта.  

Реконструкцията и модернизацията на учебното заведение, в което учат 740 възпитаници, е финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година с бенефициент Министерство на културата. Ремонтните действия са на стойност 3,6 млн. лева, от които 3,1 млн. лева са от Европейския фонд за районно развиване и 549 000 лева национално съфинансиране.

Извършва се реновиране на фасадата и покрива и на вътрешната част на зданието. Постройката ще бъде санирана и дограмата на главната постройка ще бъде сменена. 

В плана е заложено цялостно възобновяване на концертната зала, библиотеката и читалнята. За образователните стаи пък се планува замяна на настилка, както и звукоизолация на кабинетите за самостоятелно образование. 

Ще се ремонтират ателиетата по графика, статуя и живопис. 

Училището, което е строено през 1902 година разполага с 3 концертни зали /100, 80, 60 места/, 28 кабинета за самостоятелна и профилирана подготовка, 16 класни стаи, 2 компютърни кабинета, кабинети за профилирана професионална подготовка, богата библиотека, физкултурен салон и игрище, 2 балетни зали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР