Поради предизвикателствата свързани с COVID-19, през предстоящия летен сезон най-вероятно

...
Поради предизвикателствата свързани с COVID-19, през предстоящия летен сезон най-вероятно
Коментари Харесай

Сложете летните гуми колкото можете по-рано

Поради провокациите свързани с COVID-19, през идния летен сезон най-вероятно много хора ще употребяват зимни гуми. Въпреки, че на всички е ясно е значимо да отбележим, че зимните гуми не са планувани за шофиране в по-топло време, и заради това дават доста по-ниско равнище на сигурност от летните. Експерт от Nokian Tyres поучава да се заобикаля късната сезонна промяна на зимни с летни гуми. Най-важният съвет е да промените гумите си колкото можете по-рано.

„ Като краткосрочно и краткотрайно решение е възможно. Обаче да се употребяват зимни гуми за по-дълъг интервал, през пролетно и лятно време, да вземем за пример през целия летен сезон, може да се окаже сериозна опасност за сигурността. Особено през месеците когато температурите са високи. “, споделя Мартин Дражик, специалист и продуктов управител за Централна Европа в Nokian Tyres.

Шофирането на автомобил със зимни гуми напролет и лятото носи няколко риска. Най-големите опасности са техният доста по-дълъг спирачен път, измененията в стабилността, а също по този начин и по-ниското равнище на точност при ръководство. Зимните гуми са направени от по-мека каучукова примес, която подсигурява тяхното вярно държание на пътя по време на ниски и минусови температури. В по-топло време те се износват по-бързо и рискът от аквапланинг върху мокра настилка се усилва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР