Поради ограничения брой преминавания през Днепър, руските сили ще бъдат

...
Поради ограничения брой преминавания през Днепър, руските сили ще бъдат
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Одеса се изплъзва на руснаците след изтеглянето от Херсон

Поради ограничавания брой прекосявания през Днепър, съветските сили ще бъдат уязвими при прекосяването на Днепър. Вероятно изтеглянето ще бъде осъществено в границите на няколко дни под прикритието на артилерийски огън.

Сутринта на 3 ноември знамето на Русия изчезна от постройката на регионалната администрация в анексирания Херсон. На 28 октомври публично завърши евакуацията на цивилното население от Херсон - съгласно назначените управляващи от 100 000 души, живеещи на левия бряг на Днепър, бяха изведени над 70 000 души.

Херсонска област, по-голямата част от която Русия окупира малко след началото на военната си акция в Украйна на 24 февруари, се счита за стратегическа, защото обезпечава надзор както върху сухопътния достъп, по този начин и върху огромна част от водоснабдяването на Крим, който Русия анексира през 2014 година Херсон беше и единствената районна столица, която Русия е превзела от февруари насам.

дмица, а на 3 ноември съветското знаме изчезна от постройката на Областната администрация. Голяма част популацията от десния бряг на Днепър беше евакуиарно от Русия, в това число наложително.

 

Британският политолог Марк Галеоти по BBC Radio 4 съобщи, че отстъплението на съветските военни от Херсон " е рационално от военна позиция ". Той твърди, че съветското командване е желало да направи това в продължение на няколко седмици, написа Fakti.bg.

Според Галеоти Путин настойчиво отказвал да се съгласи с изтеглянето на войските с вярата да резервира лицето си. Според него осем месеца след началото на нахлуването в Украйна е настъпила знаиочтелна смяна в задачите на Путин от опитите да завоюва тази война към опитите да не я загуби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР