Поради необичайно продължителния спад в търсенето дистрибуторите на Apple в

...
Поради необичайно продължителния спад в търсенето дистрибуторите на Apple в
Коментари Харесай

Китайците съвсем спряха да харесват iPhone 15, а Apple се опитва да си върне симпатиите им с гигантски отстъпки

Поради извънредно продължителния спад в търсенето дистрибуторите на Apple в Китай бяха принудени да понижат цените на моделите iPhone 15. Информацията е на оповестява Bloomberg. В момента смарт телефонът iPhone 15 Pro Max се предлага на комерсиалната площадка Tmall и онлайн платформата JD.com с огромно понижение. С цели 1300 юана (180 долара) по-евтино, в сравнение с в формалния магазин на Apple. Този път понижението е даже по-голямо от миналогодишното, когато по същото време компанията предложи отстъпка от 120 $ за своите смарт телефони.

Най-новото потомство iPhone мощно изостава по известност в Китай спрямо предходните серии смарт телефони на Apple. След излизането му на пазара през септември комбинацията от стопански компликации в страната и непредвиденото възкръсване на бизнеса със смарт телефони на Huawei Technologies докара до нова обстановка.Продажбите на фамилията iPhone 15 се оказаха доста по-ниски от тези на неговите прародители.

„ Apple следва наклонността на „ дефлация “ в Китай, като има намерение да подтиква търсенето на iPhone “, съобщи анализаторът на IDC Уил Уонг.
„ Според предварителните данни на IDC през януари натискът идва основно от другите снабдители на Android устройства. Регистрирахме спад на продажбите на Apple с към 10% на годишна база за месеца. Докато растежът на Huawei за същия интервал се мери с трицифрени проценти “.

От този месец Apple стартира да предлага огромни понижения след празненствата по случай Новата година по китайския лунен календар.

Продажбите на Apple в Китай са спаднали с 13% до 20,8 милиарда $ през четвъртото тримесечие на 2023 година, което е много под прогнозата на анализаторите за 23,5 милиарда $. Това е най-слабото показване на компанията в Китай от няколко години насам.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР