Поради критичната ситуация компенсациите за небитовите потребители ще продължат и

...
Поради критичната ситуация компенсациите за небитовите потребители ще продължат и
Коментари Харесай

С договор с Азербайджан покриваме 30% от консумацията на газ

Поради сериозната обстановка обезщетенията за небитовите консуматори ще продължат и през месец април. Размерът на компенсацията ще бъде разискван на среща с индустриалните организации в идващите дни, а изясненост ще има идната седмица. В това увери енергийният министър Александър Николов по време на среща на бизнеса с държавното управление.

Няма да има потребност от нотификация към Европейска комисия за обезщетенията за април месец, посочи Николов.
 Увеличава се енергийната помощ за бизнеса, с какъв брой - още неразбираемо
Увеличава се енергийната помощ за бизнеса, с какъв брой - още неразбираемо

Компенсациите ще обзет и април месец

Договорът с Азербайджан ни дава опция да удовлетворим на 30% потреблението на газ . В добра връзка сме с сътрудниците от Румъния и Гърция, изясни Николов. Припомняме, че Азербайджан в лицето на своя енергиен министър на форума в Анталия разгласи, че, само че желае гаранции и дълготраен ангажимент. Водят се към този момент диалози както с Европейски Съюз, по този начин и с Турция.

Александър Николов разясни, че все още малко се преекспонира говоренето за действието на въглищните централи. " Марица изток " не е комплекс на България само и единствено , а функционалността на създадено електричество балансира целия район , посочи Николов.

По думите му общественият резултат на едно затваряне ще е тежък, единствено че, в случай че се приказва за затваряне на централи, това значи тежък проблем освен за България . " Леко заспахме в тази обстановка, като си мислехме, че ще бъде всичко умерено и обикновено.

Александър Николов означи, че зелен преход ще има, ще се случи, а и е уверен, че ще бъде сполучлив.

Това, което желае бизнесът е предвидимост и когато 40-50% от оперативните разноски се трансформират, не може да се приказва за обмисляне.

Шефът на КЕВР Станислав Тодоров съобщи, че свободен пазар на електрическа енергия на едро не значи нерегулиран пазар. Колкото по-свободен е един пазар, толкоз по-свободна регулация има, изясни Тодоров и добави, че имало едно клатушкане на равнище Европейска комисия да толерира пазара ден напред и да се споделя, че това бил единственият пазар с годна референтна цена. Ние работим да променим разпоредбите, с цел да има дълготрайна предвидимост за производителите, търговците и потребителите на силата, увери Станислав Тодоров.

И съгласно Александър Николов е цялостен парадокс софтуерните разноски да се търгуват за ден напред.
 Иван Топчийски: Увеличението на цената на газа зависи от борсовите пазари
Иван Топчийски: Увеличението на цената на газа зависи от борсовите пазари

Съхраняваните количества газ са тройно повече и няма заплаха от недостиг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР