„Поради административни безобразия, едно дете не получи необходимото лечение, което

...
„Поради административни безобразия, едно дете не получи необходимото лечение, което
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Поради административни безобразия, едно дете не получи необходимото лечение за онкозаболяването си

„ Поради административни безобразия, едно дете не получи нужното лекуване, което е допустимо на територията на страната, а на всичкото от горната страна - часове преди гибелта му, на неговите близки беше връчена фактура за 14 000 лева, която задължава околните да заплатят това лекуване. 20 години съм прекарал сред тези деца, за мен това не е единствено неуместно, само че и е чудовищно ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Михайлов. Той помоли депутатите да почетат с едноминутно безмълвие паметта на умрялото дете, чиито средства за лекуване на онкозаболяване са били забавени от Здравната каса.
Проф. Михайлов насочи молба към ръководителя на съвещанието да бъдат извикани шефът на НЗОК и Директорът на организацията по медицински контрол, с цел да дадат пояснение за този безразсъден случай. „ Аз самият съм бил очевидец, по-късно обединение на организации в тази „ мегаагенция " за медицински контрол - какъв брой доста са затруднени детските онколози при изписването на лекуване. Затова ви апелирам - да се явят тук шефът на НЗОК и шефът на Агенция „ Медицински контрол " и да дадат пояснения за този случай ", заключи Михайлов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР